Maandag 8 augustus 2016
Deze ochtend ontbijten we in het plaatselijke restaurant. Koos Konijn loopt er ook rond en Isis vindt hem heel interessant, zolang hij op afstand blijft. Na het eten blijft ze hem zoeken, dus maken we haar maar wijs dat hij moe is en naar bed moet. Dat blijft ze een tijdje herhalen.

We vervolgen onze weg naar Trier. Onderweg vertelt Isis dat er op de heuvel druifjes groeien en dat je die in je mondje moet doen. Na ongeveer een uur rijden zijn we er. Het is even zoeken naar een parkeerplaats, maar als we de garage uitlopen, zijn we meteen bij de Porta Nigra. We lopen verder het stadje in en bekijken het Marktplein. Daarna lopen we naar de Dom. We leggen aan Isis uit dat ze hier zachtjes moet praten. Fluisteren is best leuk, tot je ontdekt dat het leuk galmt als je hard ‘Mama!’ roept. Ze wijst van alles aan en loopt vrolijk rond. We kijken ook nog even in de Onze Lieve Vrouwen Basiliek. We lopen verder naar het Kurfürstliches Palais. Isis vindt al dat goud en roze wel mooi! Door het park lopen we door naar de Thermen, maar betalen niet om naar binnen te gaan. Verderop op de Viehmarkt staat een glazen gebouw met daarin ook resten van thermen. De terrasjes zitten aardig vol, dus we besluiten thuis boodschappen te doen en daar een broodje te eten.

Thuis kijken we nog even naar de Olympische Spelen en gaan aan het eind van de middag naar Beilstein om daar wat te eten. Het is een leuk dorpje. We belanden op een terras met uitzicht over het water. Gerben bestelt forel, Rianne steak met cantharellensaus en Isis krijgt vissticks (groenten eten we in Nederland wel weer). Het smaakt erg goed. Isis zwaait nog even naar andere gasten en eet rustig haar vissticks op. Als de ober de borden komt ophalen wordt er luidkeels geprotesteerd: ‘IESJE!!’ De ober zet haar bord gauw weer neer, want ja, als een bijna tweejarige je afblaft, luister je wel. En eerlijk is eerlijk, er lagen nog wat stukjes visstick op haar bord. Vervolgens vertelt ze aan ons nog even wat er gebeurde: ‘Meneer bordje mee, meneer stout’. Als ze uiteindelijk haar bord leeg heeft, gaan we weer terug naar het huisje. Isis naar bed en wij kijken nog even naar de OS.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 186770 m
Total time: 04:44:52

Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 26874 m
Total time: 02:26:39

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.