Familie van der Laan op Kreta

Donderdag 10 augustus
De wekker gaat om 7:10 uur. We kleden ons aan, pakken de tas in en gaan naar het ontbijt. Even na achten zijn we klaar en om half negen rijden we weg. Het is ongeveer anderhalf uur rijden naar Elafonisi. We rijden over de tweebaanssnelweg die wordt gebruikt als vierbaanssnelweg. Als we de snelweg af moeten, volgt een lange weg door dorpjes en bergen. Bijna elke auto die hier rijdt is op weg naar Elafonisi. In colonne rijden we ernaartoe. Helaas is er altijd wel een slak die het verpest voor de rest. Sommige slakken worden met luid getoeter ingehaald, andere slakken gaan zelf langs de kant staan. We moeten ook nog even wachten bij een éénbaanstunnel.

Rond tien uur arriveren we bij het strand. We parkeren de auto en lopen dan naar een parasol. Twee bedjes kosten 8 euro. We zitten aan een baaitje met ondiep water. De zee is mooi blauw, maar echt een roze strand zien we niet. We zien wel hier en daar roze zandkorrels. Isis pakt haar speelgoed en gaat meteen aan de slag met zand en water. Gerben loopt een rondje om wat foto’s te maken. Het water is nog best fris, maar als we eenmaal gewend zijn, gaat het wel.

Rond twaalf uur kopen we een broodje en een donut. Isis smult van de donut. Een uurtje later heeft Isis er wel weer genoeg van en bovendien begint het flink te waaien. We kleden ons weer aan en lopen in de hitte naar de auto. Dat was vanmorgen een stuk beter te doen. Airco aan, nog wat water drinken en we gaan.

We zijn de bocht nog niet om of Isis is in slaap gevallen. De terugweg verloopt vlotter; geen slakken. Als we weer in het hotel zijn wordt er gedoucht en uitgerust. Rond vijf uur gaan we nog even naar het terras om wat te drinken en een ijsje te eten. Even na zessen gaan we weer naar de kamer want Isis wil zalf op haar arm, ze is te grazen genomen door een mug. Daarna weer terug voor het avondeten. Het is Italiaanse avond. De kinderclub heeft pizza’s gebakken. Verder is er weer genoeg keus, maar Isis blijft het liefst koekjes eten. Na het eten halen we nog een fles water en gaan dan weer naar de kamer.


Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.