Gerben en Rianne in Normandië

Zondag 17 augustus, 21 graden, half bewolkt

Vandaag mogen we uitrusten van de reis van gisteren, dus hebben we geen wekker gezet. Desondanks zijn we om 8 uur al wakker. Maar het is zondag en vakantie, dus wij blijven heel eigenwijs toch tot half 11 in bed. We hebben overigens prima geslapen. Het bed is wel wat kort voor Gerben, maar ja, dan moest hij maar niet zo lang zijn.

We staan op en lezen wat in de boekjes om te kijken wat we kunnen gaan doen. Ondertussen eten we als ontbijt nog de overgebleven bolletjes van gisteren. We besluiten eerst naar Cabourg te gaan, daar schijnt een markt te zijn. Daarna zullen we een aantal dorpjes in de buurt gaan bekijken waar de Britten en Canadezen in de Tweede Wereldoorlog zijn geland.

De badkamer is voorzien van een bad met een douche erin. De douche is lekker snel warm, dus ook dit is prima op orde. We kleden ons aan, pakken onze spulletjes en vertrekken met de auto naar Cabourg.

IMG_2841.jpg

Cabourg is een druk stadje aan het strand. Er is een straat met allerlei winkels, van bakkers tot ateliers en van keramiekwinkels tot chocolatiers. Verderop is een markt. Na de auto na 300 rondjes ergens geparkeerd te hebben, vervolgen we onze weg richting deze markt. Kleding, tassen, matrassen, fruit, groente, kaas, vis, vlees, er is van alles te krijgen. Een deel van de markt is overdekt en hier komt de vislucht ons tegemoet. Garnalen, kreeften, mosselen, noem het op en het licht er. Rianne vindt de starende vissen maar smerig stinken, Gerben vindt ze prachtig. Het is er erg druk, dus we besluiten maar weer richting de winkelstraat te lopen. Daar kopen we bij een boulangerie een pain de campagne, een baguette en twee croissants. Rianne bestelt dit in haar beste Frans, maar de wedervragen zijn onverstaanbaar, Engels lijken ze hier wel te verstaan, maar niet te spreken, dus dan maar met handen- en voetenwerk. We kijken nog wat rond in souvenirwinkeltjes en biscuiterieen. In een biscuiterie zijn alle lokale “lekkernijen” te koop. Calvados, camembert, jam en natuurlijk koektrommels. Alles is schreeuwend duur. We schieten hier en daar nog wat plaatjes en lopen dan terug naar de auto. We vervolgen de weg richting Merville.

IMG_2852.jpg

In Merville staan de resten van een batterij. Het 9e parabataljon heeft deze batterij veroverd. Het is even zoeken, maar gelukkig staan er langs de weg borden met “Overlord l’Assaut”. De invasie in Normandie wordt Overlord genoemd, dus zolang je deze borden volgt, kom je altijd wel op een interessante plek terecht. Op de plek van de bezienswaardigheden zelf staat een soort zuil met 2 duiven erop, hierop staan uitleg en de route langs de stranden. Bij de batterij zien we kazematten en een oud vliegtuig. Om het hele gebied te bekijken moet je 5 euro p.p. betalen. Dit doen we niet, we zullen nog wel vaker van dit soort plaatsen tegenkomen. Rond de batterij staan nog een aantal bomen geplant. Deze zijn opgedragen aan officieren die te maken hebben gehad met de verovering van de batterij. Na wat foto’s te hebben genomen en de croissants te hebben verorberd, vervolgen we onze weg richting Bréville, Ranville, Hérouvillette en Troarn. Allemaal dorpjes waar wel iets is voorgevallen. Hier en daar staan langs de weg wat gedenktekens. Het weer nodigt niet echt uit om uitgebreid buiten te gaan staan, bovendien is het 86e gedenkteken dat je ziet, niet meer zo interessant. We besluiten door te rijden naar Beuvron-en-Auge.

In de auto eten we nog wel eens een fruitella. Zo ook deze rit. Rianne probeert het papiertje in het afvalbakje te werpen, maar mist. Het papiertje vliegt onder de stoel van Gerben. Gerben stopt abrupt de auto, stapt uit, kruipt met z’n hoofd onder de stoel, zoekt naar het papiertje, werpt het alsnog in het afvalbakje, stapt weer in en rijdt weer verder. Rianne komt niet meer bij van het lachen.
In Beuvron-en-Auge zien we erg veel mensen en een hoop winkeltjes waar ze cider verkopen. We besluiten maar weer naar het appartement te rijden.

We rijden via Houlgate om daar nog boodschappen te doen. Gelukkig zijn de winkels hier ook op zondag open en is er een klein supermarktje. We kopen drinken en avondeten voor 2 dagen. Het wordt pasta en aardappels, groente, vlees.

In het appartement doen we nog een puzzeltje, ds-en we even en gaan dan koken. Vanavond pasta. Het is prima te doen met de twee kookplaten en smikkelen het lekker op. Na het eten bekijken we wat we morgen gaan doen. Het wordt Ouistreham, de Pegasus brug en Caen. Daarna spelen we een potje Kolonisten met een nieuwe uitbreiding, Rianne wint, volgens Gerben op een onverantwoorde manier. Hierna besluiten we in bed nog een film te kijken via de laptop. Het wordt 10,000 BC. Wat een saaie kutfilm.
Na deze wanvertoning vallen we snel in slaap, morgen weer een dag.

Route:

Bladwijzer de permalink.

3 reacties op Gerben en Rianne in Normandië

 1. Arnoud zeggen:

  Jullie nemen wel slechte films mee op vakantie zeg. :D
  Maar zo te lezen hebben het jullie lekker genoten in Normandië!
  Vond het een leuk verslag om te lezen, ’t las lekker weg en heb een paar keer hardop zitten lachen omdat ik me sommige situaties al helemaal voor me zie!

  Ben benieuwd naar het volgende verslag. :)

 2. jacqueline zeggen:

  Wat een gezellig verslag van jullie vakantie. Sommige dingen zijn eigenlijk te vies om te lezen, maar gelukkig kwam dat maar weinig voor. Mn geschiedenis is weer wat opgehaald. Ik hoop voor de veiligheid van de mensheid, jullie beiden en mezelf dat Gerben wat aan zn rijvaardigheid gaat doen, een gestresste Rianne is geen pretje lijkt me…

 3. sidney zeggen:

  Hi, I am Sidney a professional in academic writing.

  I enjoy solving people’s problems and make them happy. That is what I have been doing for decades now.
  I have been writing since I was 12 years old and never knew it would turn out to be a full-time career. I have also been able to manage several projects that involves writing. And I worked in three organizations as a volunteer to assist people.My hobbie has always been to help people succeed. And I go the extra mile to make that happen.
  I enjoy writing books and have helped people from countries like Canada.
  I work with a service provider whose mission is to provide quality writing and make people happy. In fact, many clients come to me for professional help on a daily basis because they know I always deliver. And I will continue to provide nothing but the best to build trust like I have been doing for the past few years.

  Expert writer – Sidney Roberts – Natalie Crawford Band

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.