Maandag 21 oktober 2013

Vandaag slapen we een beetje uit. Bij het ontbijt is er gelukkig nog een plekje. Daarna vertrekken we richting Piazza del Popolo. We zien daar een egyptische obelisk met aan weerskanten koepelkerkjes. We lopen langs het huis van Goethe via de duurste winkelstraat van Rome verder naar de Spaanse Trappen. De volgende stop is de Trevifontein. Het lijkt wel of er iets te halen valt, want het is erg druk. We maken natuurlijk wel even een foto van ons samen, net als bij de nep-Trevifontein in Las Vegas (zie verslag augustus 2012).

Het volgende punt is het Pantheon. Bij het Pantheon lopen we naar binnen en bekijken de koepel en natuurlijk de tombe van Rafaƫl. We lopen weg uit de drukte richting Piazza Navona. We rusten uit op een bankje en kijken rond. Om de hoek kopen we een broodje en een pizzaslice. Daarna koopt Gerben nog ijsje in een winkel waar je ook heel blauw viagra ijs kunt krijgen. (Nee, Gerben koos een andere smaak).

Na even uitgerust te hebben, lopen we naar de Engelenburcht. Na hier wat rondgekeken te hebben lopen we naar het metrostation. We stappen de altijd overvolle metro in richting het hotel. We gaan met de lift uit het jaar 1962 omhoog. Gerben vraagt zich af wat er gebeurt als je de deurtjes van de lift open doet. Resultaat: de lit blijft hangen. Gelukkig gaat de lift weer verder als je de deurtjes weer dicht doet. In onze kamer rusten we weer even uit en besluiten aan het eind van de middag nog eens naar het Colosseum te gaan om die ook ’s avonds eens te zien.

Na nog wat foto’s gemaakt te hebben gaan we op zoek naar een restaurant. We belanden aan een drukke weg en zien dan op de kaart dat driekwart van het eten ingevroren is geweest. We besluiten weer gauw weg te gaan. Stiekem had Gerben al van de gratis prosecco gedronken, maar dat is dan jammer. We lopen weer richting Colosseum, maar ook daar vinden we niets dat ons bevalt. Dus maar weer terug naar het hotel. We belanden weer bij hetzelfde restaurant als gisteren. Gerben kiest voor het Romeinse lam, Rianne voor pasta carbonara. Naast ons zit een Frans gezin dat op een gegeven moment een foto maakt met ons op de achtergrond. Gerben grijpt zijn kans en doet even een photobomb. De Fransen kunnen er wel om lachen. Het is erg druk in het restaurant dus het duurt nog al lang voordat er eventueel een toetje besteld kan worden. We besluiten om de rekening te vragen en naar de ijswinkel naast het restaurant te gaan. Daarna gaan we weer terug naar het hotel. Morgen op tijd op voor het Vaticaans Museum en de Sint Pieter.


Overdag
Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 16025 m
Total time: 04:39:50

Savonds
Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 10305 m
Total time: 04:03:29

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in Rome”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.