Op donderdag gaan we via de reisorganisatie mee met de grote eilandtour.
Onze gids, Maria, is geboren op Corfu, maar heeft twee jaar in Nederland gewoond en is daar naar school geweest. Haar Nederlands is prima te volgen en met haar accent heb je toch nog het gevoel dat ze weet waar ze over praat. De bus haalt ons rond 08:30 uur op en rijdt dan verder om andere “gezellige” Nederlanders op te halen. Zo wordt er meteen bingo geroepen als Maria iedereen aan het tellen is. Lachen, gieren, brullen…
De tour begint bij het paleis van keizerin Sissi. In het paleis staan nog enkele meubels en hangen verschillende portretten. Aan het paleis grenst de paleistuin met daarin twee beelden van Achilles; Achilles de overwinnaar en de stervende Achilles. Het paleis heeft sinds zijn bestaan verschillende functies gehad: paleis van Sissi, paleis van keizer Wilhelm II, hospitaal (tijdens de twee wereldoorlogen), casino en nu dus museum.
Na het paleis rijden we door de Ropa Vallei naar Paleokastritsa. Tijdens de rit zien we verschillende gebieden die vorige week zijn afgebrand. In Paleokastritsa bezoeken we een klooster waar nog tien monniken leven. Maria vertelt een en ander over de iconen in het kerkje, daarna mogen we nog even van het uitzicht genieten.
Vervolgens rijden we met de bus weer naar beneden om de zee te bewonderen. Dit rijden met de bus gaat overigens echt op z’n Grieks. De meeste weggetjes zijn net breed genoeg voor één bus en dus is het soms diep de afgrond inkijken of een muur van heel dichtbij bekijken. In de baai kunnen we met korting mee met een bootje om enkele grotten te bekijken, dus dat doen we dan maar. De zee heeft verschillende kleuren, van helder blauw tot smaragdgroen. We filmen en fotograferen zoveel mogelijk en genieten van de omgeving.

[jwplayer mediaid=”595″]

Na het boottochtje gaan we verder naar Bella Vista, ofwel ‘mooi uitzicht’. Op 340 meter hoogte kijken we uit over de zee waar we net overheen zijn gevaren. Dit is ook de plek waar we lunchen. Maria beveelt een restaurantje aan (ongetwijfeld vrienden van haar). We hebben een plekje langs de balustrade met een prachtig uitzicht. Als we onze gyros krijgen, worden we echter aangevallen door een wespenplaag. Omdat we niet meteen als een stel mietjes weg willen rennen, proberen we eerst ons eten snel op te eten. Als de wespen ons eten bijna onze mond in volgen, besluiten we samen met enkele groepsgenoten maar binnen te gaan eten. Het uitzicht loopt immers niet weg.

[jwplayer mediaid=”596″]

Na weer foto’s gemaakt te hebben van het uitzicht, gaan we verder naar Makrades. Hier is een winkeltje met allerlei natuurlijke producten (ongetwijfeld weer vrienden van Maria). Rianne laat zich ompraten en koopt een blokje olijvenzeep en body lotion op basis van amandelolie. We zullen zien of het inderdaad tegen de droge huid helpt…
De laatste lange stop is in Kassiopi. Een toeristenplaatsje aan zee. We hebben veertig minuten om het stadje te bekijken. We lopen wat winkeltjes in en uit en gaan dan weer terug naar de bus.
De laatste stop is een kort fotomoment op het punt dat het dichts bij Albanië ligt. 2,5km verderop ligt de kust van Albanië. In de verte zien we ook een bosbrand.
Op de terugweg wordt iedereen weer bij z’n hotel afgezet. Iets voor 18:00 zijn we weer terug na deze leuke dag.

[ngg_gallery=65;
width=800;
height=600]

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.