Vrijdag 17 juli

Na een goede nacht besluiten we vandaag Lagos te bezoeken. Na het ontbijt gaan we op weg. Het is ongeveer een uur rijden. Het is vandaag een beetje bewolkt en er staat een windje, prima weertje zo!

We parkeren in een garage vlakbij de oude stadsmuur. We lopen over de hobbelstoep (het is een wonder dat de buggy het nog niet begeven heeft in dit land) naar de Sint Antoniuskerk. Dit zou de mooiste kerk van de Algarve zijn. Daar aangekomen zien we de kerk vol staan met steigers, we kunnen er niet in. Dat hebben wij weer… Dan maar verder lopen naar de Mariakerk. Er liggen drie zwervers voor de deur en van binnen is het ook niet al te bijzonder. We vervolgen onze weg naar een oud fort. We lopen er even rond en gaan dan weer terug over de boulevard. Op zoek naar een plekje om even uit te rusten en Isis wat fruit te geven. We belanden in de schaduw op de rand van een fontein. Als we klaar zijn lopen we verder naar het auditorium. Het is even zoeken, maar via een omweg vinden we het toch. Het blijkt niets bijzonders te zijn. We lopen terug naar de auto.

Nu is het tijd voor Ponta da Piedade. We rijden naar het uitzichtpunt, parkeren de auto en lopen naar de bijzondere rotsformatie. Niet optimaal toegankelijk met een buggy, maar we komen er. We maken wat foto’s en gaan dan weer naar de auto.

We zetten de reis voort naar Portimão. Nadat we de auto hebben geparkeerd eten we wat in een café. Daarna lopen we nog even naar de Nossa Senhora da Conceiçao. Wederom een gesloten kerk… Dan nog maar even naar de haven. Hier hebben ze gedacht aan speciale geasfalteerde paden voor rolstoelen, dus ook handig voor buggy’s. We maken weer wat foto’s en lopen dan terug naar de auto.

Terug in Quarteira doen we nog even boodschappen. Dit keer bij Continente, eindelijk een supermarkt waar ze alles hebben. Vervolgens gaan we terug naar het appartement. We doen een dutje, eten, maken een avondwandeling en doorlopen weer het avondritueel. Morgen nemen we een kijkje in Loulé.


Overdag
Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 175413 m
Total time: 06:47:11

Savonds
Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 1015 m
Total time: 00:30:30

Door admin

Eén gedachte over “Gerben en Rianne en Isis in de Algarve”
  1. Leuk verslag, Zowel jullie als Isis hebben het naar de zin gehad.
    Leuke foto’s ook. Inderdaad eigenaardig dat de cultuur in de Algarve zo weinig toegankelijk is. In en rond Lissabon was dat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.