Gerben en Rianne in USA en Canada

Dag 17, woensdag 20 mei 2009, Washington DC

Vandaag is het tijd om naar de laatste locatie te gaan; Washington DC, maar voordat we daar naartoe gaan, willen we eerst Jamestown nog bekijken. Kwart voor 8 staan we op en tegen kwart voor 9 gaan we op zoek naar ontbijt. We stoppen bij een tentje en zijn de enige gasten. We kiezen allebei scrambled eggs en gaan daarna verder richting Jamestown, rond kwart voor 10 komen we daar aan.

Jamestown settlement is een nagebouwd dorpje met een indianendorp, schepen en een fort. De tour begint met een film over de kolonisatie van Virginia. Het verhaal van John Smith, en natuurlijk John Rolfe en Pocahontas. Ook vertelt de film over de eerste Afrikanen in Virginia, oftewel, de slaven. Het komt erop neer dat er de eerste honderd jaar na 1607 niet veel gebakken werd van de kolonisatie. Na de film is er een tentoonstelling over die eerste honderd jaar. Er wordt verteld over de indianen, hun cultuur en alles dat daarbij hoorde. Ook wordt er ingegaan op het leven van de Angolezen die door de Portugezen gevangen werden genomen en vervolgens werden gestolen door de Engelsen om naar Virginia te gaan. Daarnaast komt het Engelse leven nog aan bod. Er is ook een deel gewijd aan Pocahontas. We krijgen een iets duidelijker beeld van de kolonisatie. Na de tentoonstelling gaan we naar het dorp. We beginnen in het indianendorp. Blanke mensen met brillen en sieraden staan verkleed als indiaan te wachten op de toeristen om ze van alles uit te leggen. Daarna bekijken we de replica’s van de schepen. Vervolgens gaan we naar het fort, waar het leven van de Engelsen in Virginia wordt nagebootst. We hebben het idee dat het er 400 jaar geleden niet zo schoon was als hier… Ook hier staan verklede mensen om uitleg te geven.

Inmiddels is het kwart voor 12 en besluiten we richting Washington DC te gaan. Het is maar 3 uur rijden, dus we rijden ieder de helft. Bij de wissel eten we nog bij Wendy’s, een soort Mac Donald’s, maar dan nog pauperder. Gerben rijdt verder naar Washington DC.

Voor we naar het hotel gaan, stoppen we eerst bij Arlington National Cemetary. We parkeren rond kwart voor 3 en lopen als eerste naar het Iwo Jima Memorial. Onderweg komen we de Netherlands Carillon tegen. Blijkbaar heeft Wim Kok deze klokkentoren in 1995 aan Bill Clinton aangeboden. “From the people of The Netherlands to the people of the United States of America”. In de klokkentoren hangt een zilveren klok die koningin Juliana in 1952 aan president Truman heeft gegeven. Weten we dat ook weer. We lopen verder naar het enorme beeld van de soldaten die de tweede, en grotere, vlag op Iwo Jima plaatsten. Na de films “Letters from Iwo Jima” en “Flags of our Fathers” is het best leuk om het nu eens in het echt te zien. We lopen terug naar de begraafplaats en lopen naar het graf van John F. Kennedy. Op het graf staat een eeuwige vlam. Jacqueline Onassis ligt ernaast, net als een dochter. We nemen de gebruikelijke foto’s en besluiten dan terug te gaan naar de auto. We lopen al meer dan een uur op de enorme begraafplaats en het is vandaag erg warm.

We rijden verder naar het hotel, Channel Inn. We moeten een kleine omweg nemen, omdat er verderop in de straat een brand aan de gang is. Leuk, al die sirenes. We vinden de parkeerplaats van het hotel en checken in. We rusten even uit en gaan dan tegen 6 uur op zoek naar eten. We zitten in een nogal afgelegen buurt, dus veel keus is er niet. We besluiten in het restaurant in het hotel te eten. Gerben eet een seafood platter, Rianne zwaardvis. Na het eten weer naar onze kamer om het verslag te schrijven en nog wat series te kijken. Morgen onze laatste echte vakantiedag…

[ngg_gallery=36]

Bladwijzer de permalink.

4 reacties op Gerben en Rianne in USA en Canada

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, het heeft me 1½ uur gekost om het hele verslag te lezen. Jullie hebben aanzienlijk genoten daar!
  Leuke opmerkingen ook in het verslag verwerkt! :D
  Maar hebben jullie daar nou ook iets gezonds gegeten? Steak, burgers, dontus, siroop, etc.
  Ik vond de foto’s uit Boston, Washington & die van de watervallen het mooiste! Wel balen dat het weer niet overal even mooi was.

 2. Jacqueline en Wil zeggen:

  Wauw, wat een geweldige vakantie hebben jullie gehad. Leuke dingen gedaan, mooie dingen gezien, cultureel gedaan, parkeerkaartje verstopt dat je later weer vond, lekker gegeten, sportief gefietst… Super, het maakt me nieuwsgierig, misschien ook zelf ns gaan kijken?
  Nu maar aftellen tot de volgende vakantie…

 3. Tammy zeggen:

  Ik ga dit wel in delen lezen maar alvast zeggen dat ik nu al hard moet lachen af en toe :D En foto’s zien er natuurlijk ook goed uit :)

 4. Hermine zeggen:

  Hoihoi!

  Ben net klaar met alles lezen, toe maar! En hoe vonden jullie de vakantie nou? :P Leuk verslag en mooie foto’s, jammer van al die regen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.