Gerben en Rianne in West USA

Dinsdag 14 augustus 2012
Holbrook – Canyon de Chelly

Deze ochtend zijn we net voor de wekker wakker. Tegen half 9 vertrekken we naar het ontbijt: toast, muffins en waffles, het smaakt ons goed. Na het ontbijt vertrekken we richting Canyon de Chelly (spreek uit als: Cañon di Ché).

Het is ongeveer 2 uur rijden, dus we doen rustig aan. Rianne begint met rijden. De radiozender blijft het vandaag opvallend lang doen. Bij de Hubble Trading Post nemen we een korte pauze. We kijken even rond en daarna rijdt Gerben verder. Na een uurtje zijn we bij Chinle, het dorpje bij Canyon de Chelly. Het is hier al net zo arremoedig als in Holbrook. Het hotel is vlak voor de Canyon, maar het is nog te vroeg om in te checken. We rijden dus eerst naar de Canyon.

We zijn hier nog steeds in Arizona, maar nu wel in Navajogebied. De Navajo doen wel aan zomertijd, dus het is nu ineens weer een uur later. We lopen even door het visitor center en gaan dan naar het eerste uitkijkpunt. In de Canyon zijn verschillende huisjes van oude indianenvolken te zien. Ze hebben de huisjes destijds in de wanden van de Canyon gemaakt. Bij één uitkijkpunt mag je zelfstandig de Canyon inlopen. Op andere plekken moet dat onder begeleiding van een gids. Voor de wandeling staat ongeveer 2 uur. Genoeg eten en drinken mee, wandelschoenen aan, pet op en we gaan. Rianne probeert haar krachten te sparen en loopt op een rustig tempo naar beneden. Af en toe zijn de paden wat smal en de afgrond diep, maar over het algemeen is het pad goed begaanbaar. Na ongeveer drie kwartier lopen zijn we aangekomen bij de ruïnes.

We nemen wat foto’s, houden pauze en gaan dan weer terug. Als we teruglopen zien we donkere wolken aankomen, op zich zijn de wolken welkom, want dan brandt de zon niet zo op je hoofd. Het begint ook flink te waaien, wat veel zand met zich meebrengt, dat is minder prettig. De eerste verkoelende druppels beginnen te vallen. Hierdoor is het meteen ook een stuk minder warm, waardoor we vrij stevig kunnen doorlopen. Dan begint het echt te stortregenen en te onweren. We lopen gauw omhoog tot we bij een schuilplaats komen. Er staan meer mensen te schuilen. We wachten tot het wat minder hard regent en lopen dan door. Wonderbaarlijk genoeg zijn we sneller boven dan dat we beneden waren.

We lopen naar de auto, rijden nog naar wat andere uitkijkpunten en gaan dan naar het hotel.

Bij het hotel even onder de douche om al het zand af te spoelen en dan uitrusten. Rond 18:00 uur eten en daarna gaan we weer terug naar de hotelkamer. Morgen vertrekken we richting Monument Valley, wel met een omweg via het vierstatenpunt.

Avondeten:
Garcia’s
Gerben: fiesta platter
Rianne: steak


[ngg_gallery=81;
gpxelevation=show;
maptypecontrol=hierarchical]

Getagd . Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Gerben en Rianne in West USA

 1. Arnoud zeggen:

  Zo, alles gelezen en bekeken!
  Bryce is wel erg mooi om te zien, net als monument valley! Zeker met zonsop- of ondergang.
  De modderpoelen en zwavelputten uit Yellowstone herken ik wel (maar dan uit Nieuw-Zeeland), ik ruik ze ook weer als ik de beschrijving lees.
  Ik mis wel foto’s van eten. ;-)

 2. admin zeggen:

  Dat van dat ruiken heb ik ook nog steeds!
  En dat alleen maar op basis van een foto/video…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.