Familie van der Laan op Kreta

Zaterdag 5 augustus
’s nachts is Rianne stervende, Gerben had namelijk de airco uitgezet. Als het niet langer gaat, doet Gerben de airco gelukkig toch weer aan. Tegen achten wordt Rianne wakker en ziet dat Isis al in haar bedje ligt rond te kijken. Als ze doorheeft dat mama wakker is, begint ze meteen te praten. Dus gauw aankleden en naar het ontbijt. Het buffet wordt continu aangevuld, dus we komen niets te kort. Voor Isis is er zelfs chocopasta. Broodjes, eieren, croissants, worstjes, yoghurt, keus genoeg.

Nadat we genoeg hebben gegeten, pakken we onze spullen en rijden naar Chania. Het is even zoeken naar een parkeerplaats, maar uiteindelijk vinden we een plekje in een garage. Met de buggy in de lift, nog een keer naar beneden en boven omdat Rianne te laat de liftdeur open deed. En dan de warmte in. Het waait nauwelijks dus de 33 graden is goed te voelen. We wandelen de oude stadsmuur binnen en lopen door allerlei smalle straatjes met heel veel restaurantjes. Gerben neemt veel foto’s, terwijl Rianne van schaduw naar schaduw loopt. Halverwege de wandeling stoppen we om wat te drinken. Daarna weer verder. Isis spreekt weer een van haar favoriete zinnen uit “ik wil iets hebben”. We spreken af dat ze een ketting mag uitkiezen. Als we het rondje door de stad hebben gelopen, kiest ze een mooie blauwe ketting met vlinders uit. Na een wandeling van ongeveer twee uur zijn we weer bij de auto. Parkeerkosten: 6,90. Ja, zo komen ze wel uit de crisis.

We rijden weer naar het hotel en kunnen meteen aanschuiven bij de lunch. Isis smult van het brood met tzatziki. Gerben en Rianne eten Griekse salade, rijst, gyros en andere lokale specialiteiten. We hoeven hier niet te verhongeren. Na de lunch rusten we nog even op onze kamer en gaan dan tegen drieën naar het zwembad. Isis speelt vanaf de rand, ze wil niet in het water. Ondertussen komt er nog een mevrouw langs van de spa met een mooie aanbieding. Gerben wil niet, Rianne wil wel. Morgenmiddag kan ze langskomen voor een massage van 80 minuten, dat is wel nodig na een lang schooljaar en een dikke buik om rond te zeulen. Als Isis gewend is, wil ze toch wel in het water. Maar dan komt er een jongetje langs van een jaar of 1 die met haar emmer wil spelen. Boos maar stil kijkt ze hoe haar speelgoed wordt aangeraakt. Als het jongetje de emmer weer loslaat, twijfelt Isis geen minuut en brengt haar emmer naar de tas “hij ging mijn speelgoed pakken!” Even later ziet Isis een mooie opblaashaai en gaat ermee aan de haal. De haai is van hetzelfde jongetje, maar Isis mag daar wél mee spelen. Peuters… Gerben haalt nog wat te drinken en frietjes en een hotdog om te snacken. Rond kwart over vijf gaan we onder luid protest van Isis weer naar onze kamer.

Douchen, aankleden, even de massage vooruit betalen en dan naar het avondeten. Rianne eet een lokaal gerecht met biefstuk, groente en frietjes. Gerben eet gekarameliseerde uien, vis en aardappelschotel. Isis krijgt komkommer, brood, tzatziki, groente en kipnuggets. Ze eet een paar happen en stelt dan haar eigen bordje samen: chocoladekoekje, chocoladetaart en pudding. Ze weet wat lekker is…


Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.