Familie van der Laan op Zakynthos

Zakynthos 1 augustus – 10 augustus 2022

1 augustus, heenreis
2 augustus, zwemmen
3 augustus, Zakynthos stad
4 augustus, Olympia
5 augustus, zwemmen
6 augustus, rondje over eiland
7 augustus, Turtle rescue
8 augustus, Marathonisi, varen
9 augustus, zwemmen
10 augustus, terugreis

Maandag 1 augustus 2022

Om 6:00 uur gaat de wekker. We vliegen pas om 12:45, maar door de chaos op Schiphol moeten we er minstens 4 uur van tevoren zijn.

Aankleden, ontbijten, de laatste dingen inpakken en we zijn klaar voor vertrek. Opa Willy brengt ons weg. Rond 08:10 uur zijn we op Schiphol. We hebben thuis ingecheckt en nemen alleen handbagage mee. “Dan mag u in die lange rij aansluiten”. De rij loopt door, maar duurt wel heel lang. Andere mensen vinden dat ook en besluiten schaamteloos voor te dringen. Als de beveiliging dat niet ziet, kan dat gewoon. Om 11:55 uur zijn we uiteindelijk bij de gate. Isis en Celeste hebben het wachten heel goed volgehouden, maar zijn er nu wel een beetje klaar mee (mama trouwens ook). Het boarden staat gepland voor 12:05 uur, maar er staat nog een ander vliegtuig bij de gate, dat wordt dus vertraging. Uiteindelijk loopt die op tot een uur. 13:45 uur de lucht in en bijna 3 uur later landen we na het draaien van een paar rondjes op Zakynthos.

We hoeven niet op bagage te wachten en lopen dus meteen door naar de autoverhuurder. We krijgen een mooie Suzuki mee en een kwartier later zijn we bij het hotel. We hebben een mooie suite met 2 slaapkamers. We leggen onze spullen neer en gaan dan gauw eten. Isis pakt al meteen zelf eten, Celeste ziet niet echt iets lekkers tussen de 30 verschillende gerechten… De toetjes vallen daarentegen wel in de smaak.

Na het eten bekijken we het zwembad, het strand en de speeltuin. Isis en Celeste vermaken zich met de trampoline, de glijbaan, de sprinkhanen en de rondlopende katten. Wij zitten met een drankje op de schommelbank, echt vakantie!


Familie van der Laan in Keulen

Keulen 26 november – 28 november 2021

Zaterdag 27 november


Familie van der Laan in Denemarken

Denemarken 3 augustus – 13 augustus 2021

3 augustus, heenreis
4 augustus, Sealarium Esbjerg
5 augustus, WOW Park
6 augustus, Strand
7 augustus, Filso
8 augustus, Blavand Zoo
9 augustus, Hvide Sande en Ringkobing Fjord
10 augustus
11 augustus, Legoland
12 augustus, Sealarium Esbjerg
13 augustus, terugreis

Dinsdag 3 augustus

Om 5 uur gaat de wekker. We kleden ons aan, smeren broodjes en pakken de auto in. Een uur later maken we de meiden wakker en iets voor half 7 vertrekken we.

We hebben een routekaart gemaakt zodat de meiden een idee hebben van waar we zijn en hoe lang de reis nog duurt. Zo kunnen ze afstrepen welke steden we zijn gepasseerd. Als we de grens over zijn beginnen ze zich een beetje te vervelen. Tijd voor de eerste bingokaart. Het blijkt nog lastig om water, een vliegtuig en een koe te vinden.
Tegen 8 uur stoppen we om te tanken. Gerben moet ook nog plassen. “Dat doe ik wel tegen een boom”. Celeste: “Plast papa tegen een boom?! Hij is toch geen hond?!”
Gerben rijdt weer verder, maar wordt moe, dus 20 minuten later neemt Rianne het stuur over.

We kunnen goed doorrijden. Bij Hamburg komen we echt in de file, daar is een aantal rijstroken afgesloten. Als we Hamburg voorbij zijn, stoppen we om te lunchen. Een frietje en nuggets gaan er wel in, hoewel Celeste liever in het speeltuintje speelt.

Gerben rijdt weer verder. We passeren de grens met Denemarken, waar steekproefsgewijs wordt gecontroleerd of je wel een Coronapaspoort hebt. Wij mogen doorrijden. Even later valt Rianne in slaap, maar schrikt wakker, omdat Gerben ook in slaap valt en bijna de vangrail in slingert. Rianne neemt het stuur dus weer over.

Tegen 15:00 uur komen we aan bij het park Landal SeaWest. Gerben checkt in en krijgt een plastic armbandje zodat iedereen weet dat hij geen corona heeft. Rianne gaat naar binnen om ook een armbandje te halen, maar zij krijgt een papieren polsbandje. Vreemd.

We pakken de spullen uit en bekijken wat er allemaal te doen is op het park. Gerben doet nog boodschappen en de meiden spelen in de speeltuin.
’s Avonds bestellen we eten en gaat iedereen op tijd naar bed.