Familie van der Laan op Kreta

Maandag 7 augustus
Vandaag gaan we na het ontbijt op pad. We rijden met de auto naar ‘de groene oase’. Er zou hier een bron zijn met watervallen. Het is ongeveer een uur rijden. Het valt ons weer eens op hoe troosteloos het er hier soms uit ziet. De zee is prachtig blauw, maar de huizen en wegen lijken op instorten te staan.

We komen aan op onze bestemming. Er zijn hier heel veel restaurantjes die allemaal een soort waterval hebben. Een echte bron is nergens te bekennen, misschien kijken we met onze neus. Daarnaast zien we overal tuinslangen liggen, dus we twijfelen aan de echtheid van de watervallen. We kijken even rond en besluiten dan maar naar het aangrenzende dorp te rijden. Er zouden hier Romeinse opgravingen te zien zijn. We zien inderdaad een hoekje stenen met een hek eromheen. Verder is het hier uitgestorven.

We rijden weer terug richting hotel. Onderweg stoppen we nog in Georgiopouli. We lopen even langs het strand en maken foto’s van het kerkje dat op een soort dam in de zee is gebouwd. Daarna rijden we weer verder. Isis valt in slaap.

Eenmaal bij het hotel schuiven we weer aan voor de lunch. Daarna rusten we nog even op de kamer. Als we weer een beetje wakker zijn, geven we Isis de keus: zwembad of strand. Het strand lijkt haar wel wat. We pakken de spullen in en rijden naar het Iguana strand. Een rustige baai met een zacht briesje, waardoor er nauwelijks golven zijn. Voor 9 euro hebben we 2 bedjes en een parasol. Isis pakt haar emmer en schep en bouwt met Gerben een zandkasteel. Rianne en Gerben zwemmen af en toe wat rond in het heldere, warme water. We zien hier en daar visjes, maar Isis wil niet komen kijken. Als Gerben haar toch mee de zee in neemt, zet ze het op een gillen. We vermaken ons de hele middag en gaan dan tegen half zes weer naar het hotel. Nadeel van het strand: overal zand.

Eenmaal in onze kamer gaan we onder douche om het zand weg te spoelen. Isis houdt er niet zo van. Als we weer schoon en aangekleed zijn, gaan we eten. Na het eten lopen we nog even rond bij het zwembad. Het zwembad wordt schoongemaakt door een soort robotstofzuiger, Isis vindt het heel interessant. Om acht uur begint het dagelijkse entertainment… Vanavond is het een zanger. We kijken met plaatsvervangende schaamte en besluiten dan naar onze kamer te gaan. We lezen nog wat, Isis mag nog een filmpje kijken en dan naar bed.


Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.