Texel 29 april – 3 mei 2024

29 april, heenreis
30 april, Eco mare en sommeltjespad
1 mei, wandelen en vuurtoren
2 mei, fietsen en boot
4 mei, terugreis

29 april

Vandaag vertrekken we richting Texel. Na de lunch pakken we de auto in en knuffelen nog even heel stevig met Snoenkel. De buurman zal deze week voor haar zorgen.

Rond 13:00 uur vertrekken we. De verwachte aankomsttijd is 16:00 uur. Onderweg zien we bij Badhoevedorp aan de andere kant van de weg een auto op z’n kant liggen en één op z’n kop. Blijkbaar was dat ongeluk vanmorgen al gebeurd maar duurt het onderzoek van de politie erg lang. De meiden vermaken zich met een spelletje ‘Wie is het?’ en al gauw zijn we in Den Helder. In de rij staat nog een auto te roken, en moeten er toch nog wat auto’s van baan wisselen omdat ze te hoog zijn of geen e-ticket hebben. We moeten even wachten op de volgende boot, en kunnen dan als een van de laatste auto’s mee. Op de boot eten we nog iets, wat vrij snel moet, want die twintig minuten gaan snel voorbij. Door de wachttijd komen we uiteindelijk rond 16:30 uur aan bij ons huisje.

Het huisje is al wat verouderd en voor een zespersoonshuisje vrij krap, maar het ziet er verder prima uit. De meiden verkennen al snel de omgeving en benoemen zichzelf tot dierenspotters. Ze hebben al meeuwen, fazanten en konijnen ontdekt. Hun motto deze vakantie: ‘We willen zo min mogelijk met jullie te maken hebben’. (En met ‘jullie’ bedoelen ze papa en mama). Maar drie seconden later volgt al snel een van hun andere favoriete zinnen: ‘Papa, ik heb dorst’.

Als de tassen zijn uitgepakt, de bedden zijn opgemaakt en we even iets gedronken hebben, lopen we richting het winkeltje om avondeten en ander proviand te kopen. Terwijl Gerben en Rianne ook nog bij de receptie rondsnuffelen, vermaken de meiden zich op de trampoline. Dan wordt het toch echt tijd om te eten, dus lopen we weer naar ons huisje.

Na het eten willen de meiden toch heel graag terug naar de trampoline. Prima, zij naar de trampoline, Gerben en Rianne spelen een potje tafeltennis. Rond 20:00 uur halen we de kinderen weer op, eten nog een ijsje van de snackbar en gaan dan naar huis. De kinderen worden gewassen en dan spelen we nog een potje Dixit. Om half tien is het toch wel bedtijd voor de meiden. Met tegenzin vertrekken ze richting hun bed.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 147409 m
Total time: 03:08:46

Door admin