Londen 21 oktober – 24 oktober 2022

21 oktober, heenreis
22 oktober, Buckingham Palace, Big Ben, Camden
23 oktober, Leadenhall, Tower, Borough Market
24 oktober, British Museum, Notting Hill, terugreis

Vrijdag 21 oktober

Rond het middaguur vertrekken we richting Rotterdam-The Hague Airport (wie heeft die naam bedacht?). We parkeren de auto en lopen naar de vertrekhal (voor zover je van een hal kunt spreken). Van de zomer stonden we nog vier uur in de rij voor de security op Schiphol, nu waren we er binnen twee minuten doorheen. We eten en drinken nog iets en wachten dan tot de paspoortcontrole opengaat.

Een half uur voor het geplande vertrek worden de paspoorten gecontroleerd en mogen we naar de gate. Het vliegtuig is er, de crew is er, maar om onduidelijke redenen gaan we nog niet boarden. Uiteindelijk mogen we dan toch naar het vliegtuig. Voor vertrek worden eerst de veiligheidsinstructies doorgenomen. De stewardess gaat het riedeltje af, maar één meter achter haar staat er nog iemand hetzelfde toneelstukje te doen, maar dan voor de zes stoelen in de “businessclass”, waarvan drie stoelen bezet worden door een andere flightcrew. Je kunt ook doorslaan met je protocollen…

Met twintig minuten vertraging vertrekken we. We zien Den Haag, heel veel schepen en windmolens op de Noordzee, we krijgen wat te drinken met een zakje chips en als we dat op hebben wordt de landing alweer ingezet. Het voelt alsof de piloot heel vaak op de rem trapt en niet precies weet hoe hard hij op die landingsbaan af kan gaan. Langs de aanvliegroute staan moderne appartementen, als de raampjes open hadden gekund, hadden we plantjes van de balkons mee kunnen nemen. Als we zijn geland en de remmen goed zijn gebruikt, staan we binnen no-time in de aankomsthal.

Het is even zoeken naar de trein, maar uiteindelijk zijn we onderweg naar de stad. Vanaf station Euston is het een stukje lopen naar het Melia White House Hotel. Eenmaal daar blijkt het inchecksysteem het niet te doen. We moeten even wachten, maar kunnen dan toch inchecken. Met de lift kunnen we naar de zesde verdieping. Je geeft in de hal aan naar welke verdieping je wilt en vervolgens krijg je een persoonlijke lift toegewezen. Niet de meest energiezuinige oplossing, maar oké.
Op de hotelkamer bedenken we waar we naartoe gaan.

We besluiten naar Piccadilly Circus te gaan en vanaf daar verder te lopen richting Covent Garden. We stappen in een bomvolle metro. Eenmaal buiten lijkt het wel of de halve wereldbevolking hier rondloopt, wat is het druk! We lopen door de menigte en besluiten kaartjes te kopen voor een comedy club. De show begint om 20:30, dus we hebben nog twee uur om te eten. We lopen binnen bij Côte St. Martin’s Lane. Als we tien minuten wachten, kunnen we een tafel krijgen. Gerben eet schelvis, Rianne een ovenschotel met lam. We eten ook nog een toetje en gaan dan op weg naar de The 99 Comedy Club. We mogen vooraan zitten, maar wel aan de zijkant, achteraf blijkt dit een veilige plek. Drie komieken doen om de beurt hun verhaal. Het centrale thema lijkt ‘kinderen’ te zijn, daar kunnen we goed over meepraten, dus we hebben ons vermaakt.

Na de show lopen we met een omweg weer naar de metro. Eenmaal in het hotel helaas geen Ziggo Racecafé, want Brexit en ook geen F1 op Viaplay, want Brexit. Gelukkig werkt het mobiele netwerk wel volgens de EU-regels. Dan maar slapen, want morgen hebben we een vol programma.


Total distance: 331627 m
Total time: 03:27:21

Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 11717 m
Total time: 04:57:38

Door admin