Berlijn 17 oktober 2008 – 20 oktober 2008

IMG_3548.jpg

Omdat Rianne’s ouders 30 jaar zijn getrouwd, gingen we afgelopen weekend met z’n vijven een weekendje naar Berlijn. Uiteraard hoort daar ook weer een verslag, geschreven door Rianne, en foto’s bij:

17 oktober, ‘s morgens regen, later klaart het op, 13 graden.

Rond kwart voor 9 staan we op. Douchen, de laatste spullen inpakken, eten en rond 10 uur zijn we klaar om te vertrekken. Pa, ma, Gerben en Rianne lopen naar station Duivendrecht. Arnoud is inmiddels met de bus gearriveerd.

Om 10:34 vertrekt de trein richting Amersfoort. Rond kwart over 11 komen we daar aan. We drinken nog een kop koffie, thee en warme chocolademelk en zorgen dan dat we voor 11:41 weer op het perron staan om vervolgens in de trein naar Berlijn te stappen.

In de trein eten we wat, doen we een spelletje, maken andere mensen belachelijk, kijken naar buiten en slapen we af en toe. 17:17 komen we aan op Berliner Haupt Bahnhof. Daar koopt pa 5 OV-kaarten voor 72 uur. We lopen naar de S-bahn en vertrekken richting hotel. We verblijven in het Savoy hotel. Het is even zoeken maar uiteindelijk zien we het. Auf welches Nahm ist reserviert? Raeven. Nee hoor, niet bekend. Wellicht zitten we in het Savoy Pension. Het hotel was ook te mooi om waar te zijn. De vriendelijke mevrouw belt even met het pension, en inderdaad, daar zijn we wel bekend. Het is gelukkig niet ver. Aldaar aangekomen krijgen we de sleutels. Het is een aardig hotel en de kamers zijn groot en mooi met luxueus uitziende badkamers.

We richten onze kamers in en een half uur later lopen we naar de bus. Met de bus zien we al enkele hoogtepunten van de stad. We stappen bij de Berliner Dom uit die in het kader van het Festival of Lights prachtig is verlicht. Gerben en Arnoud nemen wat foto’s en vervolgens lopen we door naar het Nikolaiviertel. We worden bij vier restaurants weggestuurd omdat er geen plek is. Uiteindelijk vinden we toch een restaurant waar nog wel plek is. We eten allemaal paddestoelensoep. Daarna hebben we allemaal varkensvlees, maar allemaal in een andere vorm. Door de heren wordt volop bier gedronken. Na het eten neemt Gerben nog een ijsje. Daarna lopen we door de kou weer naar de bus.

Rond half elf zijn we weer in onze hotelkamers. Na deze lange reis gaan we lekker slapen. Tot morgen!

Route:

Door admin

3 gedachten over “Gerben en fam Raeven in Berlijn”
  1. Mooi verhaal, we kunnen zien dat jullie genoten hebben…Prachtige foto’s ook…Leuk om jullie impressies te kunnen lezen..
    grtz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.