Brussel, 1 januari 2010

Vandaag wordt een rustige dag. Op 1 januari is alles immers dicht. We ontbijten wat later dan gisteren, rond een uur of 10. Meer mensen hebben dit bedacht, de ontbijtzaal zit propvol. Desalniettemin confisqueren we een plekje en ontbijten uitgebreid. Na het ontbijt gaan we weer naar onze kamer en bedenken wat we zouden kunnen doen op deze feestdag. We besluiten naar de Kinepolis te gaan en daar Avatar in 3D te bekijken. De IMAX hebben ze hier helaas een paar jaar geleden gesloten (rare Belgen).

Even na half 12 vertrekken we naar het Centraal Station. Daar kopen we een dagkaart voor de metro en lopen dan verder naar het perron. Er hangen borden waar precies op wordt aangegeven waar de metro nu is. We moeten even wachten. De metro arriveert en we stappen in. Even later stappen we over en rond half 1 stappen we uit bij Het Bruparck. We lopen naar de bioscoop, met een omweg blijkt. Uiteindelijk vinden we toch de ingang en lopen naar een automaat om twee kaartjes te kopen. De automaat pakt geen creditcards of Nederlandse bankpassen, dus lopen we maar verder naar de balie. Door de ervaringen van de afgelopen dagen vraagt Rianne maar eerst aan de medewerkster of ze Nederlands spreekt. “Ja, natuurlijk!” Ok, dat is fijn. We hebben de laatste kaartjes op de laatste rij. Er is nog even tijd, dus gaan we op zoek naar een lunch. We lopen maar weer naar de frietkot en bestellen daar ongezonde dingen. De medewerker praat Frans tegen ons, ondanks dat wij Nederlands praten. Hij stelt ook vragen in het Frans. Als we afrekenen kan hij opeens in het Nederlands afscheid nemen. Vervelende Brusselaren. Kwart voor twee begint de film. Of nou ja, de reclame. Na de reclame gaan alle lichten weer aan, wordt de film verwisseld en dan beginnen de trailers. Daarna begint de film eindelijk. We hebben een 3D bril op en moeten voor de ondertiteling naar de onderste regel kijken, de bovenste is Frans. De film heeft een cliché verhaal, maar de effecten zijn erg mooi.

Na de film lopen we weer richting metro. Het is bijna half zes, dus als we weer in de stad zijn, kunnen we gaan eten. We proberen nog wat restaurants aan de Grote Markt, maar die zitten wederom vol. Dan maar naar de Beenhouwersstraat. Dit is een soort Lange Leidse Dwarsstraat waar buiten mannetjes staan om je naar binnen te lokken. Vreselijk. Volgens ons reisboekje zijn er een paar acceptabele restaurants, dus eindigen we bij een van die. Gerben bestelt Waterzooi met vis, Rianne pasta met vis. We laten het ons goed smaken en vertrekken na het eten weer richting hotel. We kijken hier en daar nog in wat souvenirwinkels. In het hotel kijken we nog wat tv en gaan dan slapen, we moeten morgen weer om 11 uur uitchecken. Tot morgen!

[ngg_gallery=45]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in Brussel”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.