Zaterdag 22 oktober

Tegen acht uur staan we op. We vetrekken naar het ontbijt dat zeer veel keus biedt. Verschillende soorten brood, toast, muesli, yoghurt, fruit, beleg, maar ook het typische Engelse ontbijt met worstjes en witte bonen. Eieren in verschillende vormen en er staat een pannenkoekenapparaat. We hoeven dus niet te verhongeren.

Na het ontbijt gaan we naar de metro en vertrekken naar Knightsbridge. Hier werpen we een blik door de etalage van de McLaren winkel. €150.000 voor een auto, welja. We lopen door naar Harrod’s. Hier zijn de spullen zo duur dat er niet eens een prijskaartje bij staat. We lopen een rondje, kijken nog even op de afdeling voor Wizardry en zien daar de mooiste Harry Potter spullen.

We gaan weer naar buiten en nemen de bus naar Hyde Park Corner. Vanaf daar lopen we door de Buckingham Palace Garden naar het paleis. We maken wat foto’s en lopen dan door naar St. James Palace.

Hier werd Charles onlangs uitgeroepen tot koning. Henry VIII heeft dit laten bouwen, de mensen waren toen overduidelijk een stuk kleiner. Het is maar een klein kasteeltje. Gerben zou zonder ladder de kantelen kunnen beklimmen (zegt hij). We lopen weer verder door St James Park. We kopen iets te drinken en nemen plaats op een bankje. We zien een eekhoorn, maar als we goed kijken zien we er wel tien. Er lopen ook veel ganzen rond. Maar er zijn nog altijd veel meer mensen, deze stad lijkt te klein voor het aantal toeristen.

Als de koffie op is lopen we door naar Westminster Abbey. Er staat een ellenlange rij. We lopen dus maar weer een stukje door, denkt Rianne. Gerben is blijkbaar blijven staan om foto’s te maken, dus Rianne moet weer terug door de menigte. Dit gebeurt later op de dag nog een paar keer. We lopen gezamenlijk verder richting de Big Ben. We steken nog de Wesminster Bridge over, die ook weer veel te smal is voor het aantal mensen dat erop loopt. In de film 28 Days Later is deze brug lekker leeg, maar ja, dan heb je wel een zombie apocalyps nodig. Aan de overkant maken we nog wat foto’s en lopen dan weer terug over de brug.

We lopen verder in oostelijke richting en zien even verderop een leuk leegstaand huis, jammer dat er allemaal hekken voor staan. Wie dat geen bezwaar vindt; het adres is 10 Downing Street. Via Trafalgar Square lopen we naar Leicester Square. We kopen een broodje en kijken wat we verder nog gaan doen. De rijen voor de M&M store en de Lego store zijn erg lang, die slaan we dus even over. We besluiten met de metro naar King’s Cross Station te gaan. Aldaar lopen we naar platform 9¾. Ook hier helaas een zeer lange rij en nog een aparte rij om de Harry Potter shop in te kunnen. Er zijn gewoon te veel mensen in deze stad.

We pakken de metro naar Camden Market. Dit is een buurt met een alternatieve uitstraling. Veel graffiti en tattooshops. En je raadt het al: heel veel mensen. We kijken nog even rond en nemen dan de bus terug naar het hotel. Hier geven we onze voeten rust en doen een dutje. We bellen nog even met de kinderen die het erg naar hun zin hebben bij opa en oma. We weten niet zo goed wat we vanavond zullen doen. Eerst maar eten en dan kijken we wel verder.

We eten bij The Albany, een pub vlakbij het hotel. Ze zenden hier blijkbaar ook sportwedstrijden uit en er is nog een voetbalwedstrijd bezig tussen Chelsea en Manchester United. Als Chelsea in de slotfase scoort door middel van een penalty, wordt er gejuicht, maar als Manchester een paar minuten later in de blessuretijd de gelijkmaker scoort, wordt er nog harder gejuicht. We weten niet of ze hier nou vóór Man. Utd. zijn of tégen Chelsea. We weten ook niet zo goed of ze hier je bestelling komen opnemen of dat je bij de bar moet bestellen. Even later zien we een QR-code op de menukaart waarmee je via de site kunt bestellen, daar houden we van. Rianne kiest fish&chips en Gerben een pie met vlees erin. Als blijkt dat ze hier ook de derde vrije training van de Formule1 uitzenden, blijven we nog even hangen en bestellen nog een toetje. Als de training klaar is vertrekken we weer naar het hotel. Misschien nog terug voor de kwalificatie, of zijn we te moe?

Tegen 23:00 lopen we toch nog naar de pub om de kwalificatie te kijken. Eenmaal daar blijkt dat er een andere zender opstaat. Gerben vraagt of de Formule 1 weer aan mag. “Dat staat toch aan?” zegt het barmeisje. Nee, dat is rally rijden… Ze moet het aan haar manager vragen, wat ze niet doet. Dan na een drankje maar weer naar het hotel, we voelen onze vermoeide voeten en uiteindelijk draait het toch om de race. Welterusten!


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 19851 m
Total time: 05:34:59

Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 2557 m
Total time: 03:07:19

Door admin