Zondag 23 oktober

Rond 8 uur staan we op en na een uitgebreid ontbijt lopen we naar de metro. Gisteren hadden we prachtig weer, vanochtend komt het met bakken uit de lucht. We gaan naar St. Pauls Cathedral, het lijkt hier wel uitgestorven. Komt dat omdat het zondagochtend is, of door het weer? We lopen door de regen om de kathedraal heen en lopen dan van schuilplek naar schuilplek tot we bij een bushalte komen.

Daar pakken we de bus naar de Leadenhall Market, ofwel Diagonally in de Harry Potter films. Op zondag gaan de winkels pas om 12 uur open, dus het is lekker rustig.

We wandelen verder naar de Tower of London. We kopen kaartjes en zijn dan bijna 60 pond armer. We zien de martelkamer en een toren die fungeerde als gevangenis. Daar bevindt zich ook nog een smalle gang waar je niet in mocht, maar waar wel een acteur verstopt zat die af en toe hard begint de schreeuwen dat hij eruit wil. Een paar kinderen zijn een trauma rijker. We lopen ook door de Bloody Tower, waar de twee prinsjes in 1483 vermoord zouden zijn. Voor de kroonjuwelen staan we een half uur in de rij, buiten, in de stromende regen. We zien wel de kronen, die in de komende maanden gebruikt zouden moeten worden als Charles wordt gekroond en als William officieel Prince of Wales wordt. We vragen ons af of het geen replica’s zijn…

Na de Tower lopen we langs de Thames naar London Bridge. We hebben een mooi uitzicht op de Tower Bridge. Het begint gelukkig op te klaren. We steken de Thames over naar Borough Market. We lopen even rond, er is heel veel eten. Vooral veel zoetigheid, kaas en drank. Bij een kraam bestellen we paella en een Duitse hotdog en eten dit aan een tafeltje op. Als het op is, lopen we naar de Global Tavern, hierboven is het huis van Bridget Jones. Daarna lopen we door naar The Globe Theatre, van Shakespeare. Vervolgens steken we de Thames weer over via de Millennium Bridge. Bij St. Pauls Cathedral stappen we weer in de metro.

We stappen uit bij Oxford Circus en lopen het Liberty warenhuis in. We kopen een souvenir voor in de kerstboom en besluiten dan de bus naar het hotel te pakken. Onze voeten kunnen wel wat rust gebruiken. We rusten nog even uit en vertrekken dan naar de pub om de hoek om te gaan eten en de Grand Prix van Amerika te kijken.

Eenmaal in de pub blijkt dat ze tijdens de race een pubquiz hebben… Euhh, oké… De voorbeschouwing staat wel aan, dus we besluiten maar vast te gaan eten. Als we zitten te eten, blijkt dat ze toch liever overschakelen naar voetbal (???). We kunnen niet anders concluderen dan dat dit zure Engelse successupporters zijn.

Als we klaar zijn met eten gaan we dus maar gauw naar De Hems Dutch Café. Boven staat de race aan met fatsoenlijk geluid. We zien hoe Max wint na een korte inhaalrace veroorzaakt door een mislukte pitstop. In de stromende regen gaan we weer naar de metro om rond 22:30 weer in het hotel aan te komen. Morgen hebben we nog een ochtend te besteden, voordat we eind van de middag weer op het vliegveld moeten zijn.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 21458 m
Total time: 06:03:04

Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 6155 m
Total time: 03:01:48

Door admin