Familie van der Laan in Duitsland – Hochwald

Dinsdag 4 augustus
Vandaag gaan we naar Freizeitzentrum Peterberg. Het is een klein half uurtje rijden. Iets na tienen komen we aan. We sluiten aan in de rij om kaartjes te kopen. Toegang is gratis, maar voor de attracties moet je betalen. We kopen kaartjes voor de rodelbaan en de glijbanen. Rianne en Isis lopen meteen door naar de rodelbaan. Het duurt 6 minuten voor we omhoog getakeld zijn, maar kunnen dan lekker snel naar beneden. Het is een mooie baan. Ondertussen spelen Gerben en Celeste in de speeltuin.

Als we weer compleet zijn, gaan we naar de glijbanen. Daar willen de meiden wel een paar keer van af. Ondertussen ook nog wat eten en drinken. Isis wil ook nog op de trampoline. We gaan in de rij staan, betalen en krijgen plastic handschoenen voor Isis. Tijdens het aantrekken van het harnas, moet Isis ook een mondkapje op, ondanks dat ze nog geen 6 is. Vijf minuten lang springt Isis mooi in de lucht, wat een pret!

Daarna gaat Isis nog eens met Gerben van de rodelbaan. Er staat inmiddels een lange rij, dus een ritje kost nu wel een half uur. Rianne en Celeste spelen weer in de speeltuin. Als Gerben en Isis terugkomen, eten we een broodje.

Nu gaat Rianne nog eens alleen met de rodelbaan. Terwijl ze in de rij staat, belt Gerben. Isis wilde nog eens op de trampoline, maar nu werden er vragen gesteld over haar gewicht. De grens ligt blijkbaar op 15kg en Gerben heeft gezegd dat ze 14 weegt, terwijl ze zwaarder is. Ondanks dat Isis vanmorgen ook al is geweest, wil de vrouw haar niet toelaten. Gerben probeert het nog eens nu hij het juiste gewicht weet, maar de vrouw gelooft hem niet. Als Rianne weer terug is van het rodelen (wat overigens veel te langzaam ging, omdat er een angstige moeder met kind voor haar zat), gaat zij nog eens met Isis naar de trampoline. De vrouw zegt meteen dat ze al met Gerben heeft gesproken en dat Isis er niet op mag. Rianne laat het filmpje van vanmorgen zien en geeft aan dat Gerben in de war was met het zusje van Isis, papa’s weten dat soort dingen nou eenmaal niet. Bovendien zijn er al kleinere kinderen op de trampoline. Volgens de vrouw zijn die zwaarder. Rianne wil zeggen dat het verschil tussen die kinderen nooit zoveel kilo kan zijn, maar daarvoor is haar Duits helaas niet toereikend genoeg. De vrouw wil niet toegeven, maar we blijven lekker staan. De vrouw negeert ons een tijdje in de hoop dat we weg gaan. Als we echt aan de beurt zijn, geeft ze met tegenzin toch de handschoenen. Isis heeft weer vijf minuten lol en wij denken na over een leuke review…

We halen nog een ijsje en wat te drinken, daarna gaan we weer naar huis. Inmiddels is het weer helemaal opgeklaard en dus tijd voor een waterpistolengevecht. Vooral Gerben en Rianne nemen elkaar te grazen. Als iedereen weer is opgedroogd gaan we eten, daarna de kinderen onder de douche en naar bed. Morgen gaan we met opa en oma naar een vogelpark.


Total distance: 52334 m
Total time: 05:12:15

Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.