zondag 20 oktober 2013

Rond 08:00 uur worden we wakker. Douchen, aankleden en naar het ontbijt. Er is keus uit verschillende soorten hartig- en zoetbeleg, groente, fruit, yoghurt, taartjes, quiche, eieren, brood en croissantjes. We eten onze buikjes rond in de wat te kleine ontbijtzaal. Er staan mensen in de rij, dus als we klaar zijn lopen we weer terug naar onze kamer. We pakken onze spullen en lopen naar de metro. De zon is nog niet door de wolken gebroken, dus het is nog wat fris.

Eerste stop: het Colosseum. Met onze Roma Pass mogen we snel doorlopen en staan binnen 5 minuten op de plek waar bijna 2000 jaar geleden gladiatoren met leeuwen vochten. We maken natuurlijk veel foto’s en lopen de Romeinse Arena rond. We raden iedereen aan hier zelf eens een kijkje te gaan nemen.
Als we weer buiten staan, kopen we wat flesjes water en bekijken de boog van Constantijn. Ondertussen is het zonnetje gaan schijnen en loopt de temperatuur alweer op richting de 25 graden. Daarna lopen we door naar het Forum Romanum en de Palatijn. Met de Roma Pass hoeven we gelukkig niet aan te sluiten in de lange rij, maar mogen we gauw doorlopen. Bij de boog van Titus besluiten we eerst de Palatijn te bekijken en dan naar het Forum te gaan.

Bij de Palatijn zien we de huizen van Augustus en Livia. We komen erachter dat we eigenlijk de verkeerde kant oplopen, dus lopen we terug om eerst richting Circus Maximus te lopen. Onderweg komen we allerlei ruïnes tegen. Tuincomplexen, ontvangstruimtes, privévertrekken en ook een heus stadion. Ook is er nog een zuilengalerij en uiteindelijk het Circus Maximus, waar je niet kunt komen. Er staan opvallend veel hekken en gebieden zijn afgesloten voor publiek, jammer.

Na de Palatijn lopen we terug naar de boog van Titus en lopen dan verder naar het Forum. Ook hier zien we allerlei ruïnes. Een tempel van Antonius, de tempel van Romulus, het huis van de Vestaalse maagden, het gebouw van de senaat (waar Julius Ceasar overigens niet is vermoord) en nog veel meer. Op zo’n plek zou je eigenlijk een Google Glass moeten hebben die projecteert hoe het er vroeger allemaal uitzag.

Na het forum lopen we door naar het capitool waar verschillende standbeelden staan. Daarna lopen we door naar het monument voor Victor Emanuel (de eerste koning van Italië). Het is nu rond 14:00 uur en we krijgen trek. We nemen plaats bij een restaurantje en eten een broodje en een pizza. We zitten duidelijk midden tussen de bezienswaardigheden want de schade is wel 30 euro…

Na de lunch lopen we door de Via dei Fori Imperiali en bekijken daar ook nog enkele resten uit de Romeinse tijd. De wegen rond het Colosseum en Forum zijn tegenwoordig autovrij en daar wordt vandaag gebruik van gemaakt door sportverenigingen. Op de brede weg vinden een tafelvoetbaltoernooi, een tafeltennistoernooi en touwtrekwedstrijden plaats. Ook lopen er meisjes rond met kruiken op hun hoofd. We kijken nog even rond en gaan dan met de metro richting hotel.

We doen nog een middagdutje en gaan dan rond 18:30 op zoek naar avondeten. We belanden om de hoek bij Mama Angela. Gerben eet risotto met zeevruchten, Rianne lasagne. Na het eten gaan we weer naar hotel, schrijven een verslag en gaan dan lekker slapen.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 14593 m
Total time: 05:42:23

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in Rome”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.