8 juli – 19 juli 2013 Azoren

Maandag 8 juli 2013 Amsterdam – Ponta Delgada
Vandaag pakken we de laatste dingen in. Verder lezen we nog wat in de tuin tot de moeder van Rianne ons tegen 17:00 uur ophaalt. We hebben al gezien dat we 40 minuten vertraging hebben, dus we hoeven ons niet te haasten.

Rond 17:30 zijn we op Schiphol. Even inchecken en de koffers afleveren, daarna door de beveiliging. Bij Rianne begint het poortje te piepen. De beveiligingsmevrouw vraagt of ze mag fouilleren.
“Hoe oud ben je eigenlijk?”
Rianne: “28.”
De mevrouw die duidelijk jonger is kijkt verbaasd naar haar collega. Dat was alweer een tijd geleden dat Rianne voor minderjarig door kon. Gerben vindt het reuzengrappig en vraagt ieder uur “Hoe oud ben je eigenlijk?”. Gerben komt trouwens ook niet zomaar door de beveiliging, hij mag zijn camera even uitpakken. Er wordt even gekeken of het wel echt lenzen zijn. IJverige typjes vandaag.

Tot we aan boord mogen, eten we nog wat en gaan dan bij de gate zitten. De bevolking om ons heen bestaat voornamelijk uit gezinnen en bejaarden. Tegen 20:00 uur mogen we aan boord. We hebben plaatsen op rij drie gekozen. Dan kun je tenminste meteen gaan zitten. Er wordt van alles verteld tijdens de vlucht, maar Portugees verstaan we niet en het Engels van de crew is ook niet echt te volgen.

Tijdens de vlucht krijgen we blijkbaar ook nog te eten. Lasagne, salade, een broodje en een brownie. De lasagne van Rianne en een aantal andere passagiers is niet opgewarmd. Nog even wachten dus. Achteraf had het niet gehoeven, want ook warm was het niet weg te krijgen. Verder kijken we naar buiten zo lang het kan en we lezen wat. De vlucht duurt vier uur, maar een filmpje kan er niet van af.

Rond 22:30 plaatselijke tijd landen we op het kleine vliegveld van Ponta Delgada. Onze koffers komen als een van de eersten op de band, dus we lopen snel door naar de autoverhuurder. We krijgen een gloednieuwe Renault Clio. Een mannetje loopt met ons mee en legt uit hoe de auto werkt. Daarna rijden we naar het hotel dat we vanuit het vliegtuig al hadden zien liggen. Met tien minuutjes zijn we bij Hotel Royal Garden. We checken in, parkeren de auto in de gratis garage en duiken dan gauw ons bed in.


[ngg_gallery=100]

Door admin

Eén gedachte over “Gerben en Rianne op de Azoren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.