Dinsdag 22 oktober 2013

Vandaag staan we bij tijds op. Ontbijten, en op richting het Vaticaan. We stappen weer in de overvolle metro en bij station Ottaviana stappen we uit samen met 200 andere toeristen. De meesten lopen door richting Sint Pieter, wij gaan eerst naar het Vaticaans Museum. We zien al snel de lange rij langs de muren staan. Wij hebben online al kaartjes gekocht, dus kunnen we in een keer door naar de ingang. Binnen 10 minuten zijn we door securitycheck geweest, is de rugtas van Gerben ingeleverd bij de garderobe en hebben we de online tickets omgeruild voor toegangskaartjes. Vervoglens lopen we achter de stoet aan het museum in. We zien een heleboel met als hoogtepunten de stanzes van RafaĆ«l en de Sixtijnse kapel. We maken veel foto’s, alleen in de kapel moet het stiekem.

Na het bezoek aan het museum nemen we plaats op een terrasje. We drinken wat en eten een broodje. Daarna lopen we door naar de Sint Pieter. Er staat een enorme rij, maar die blijft gelukkig steeds in beweging. Weer door securitycheck. Vandaag hebben we een strak blauwe lucht en is het 26 graden. Jammer dat je niet in je krote broek naar binnen mag, want het is best warm zo in lange kleding.

Al snel zijn we binnen en bekijken we de baldakijn en verschillende kunstwerken. Natuurlijk kijken we ook even bij de tombe van Paus Johannes Paulus II. Als we alles weer hebben gezien lopen we weer naar buiten, daar bekijken we nog even de Zwitserse Garde en lopen dan door om ergens te gaan lunchen. We besluiten richting Campo de Fiori te lopen. Onderweg nemen we plaats bij een restaurantje en eten we pizza. Vervolgens lopen we door, kopen nog wat souvenirs en nemen dan de bus naar het hotel.

Daar rusten we even uit tot het bijna etenstijd is. Eerst kopen we op Termini alvast treinkaartjes voor morgen en nemen dan plaats bij een restaurant. Gerben eet saltimbocca, Rianne kip. Op weg naar het hotel kopen we nog een ijsje en gaan dan vroeg slapen, want we moeten er weer vroeg uit.


Overdag
Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 14572 m
Total time: 05:59:17

Savonds
Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 3043 m
Total time: 01:28:59

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in Rome”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.