Familie van der Laan in de Eifel 5-12 augustus 2016

5 augustus, heenreis
6 augustus, Cochem en burgfest
7 augustus, Moesel
8 augustus, Trier
9 augustus, Burcht Eltz
10 augustus
11 augustus, Koblenz
12 augustus, terugreis

Vrijdag 5 augustus 2016
Dit jaar een korte, praktische vakantie. Na een weekje met bezoekjes aan Blijdorp en Sprookjeswonderland, gaan we nu een weekje naar Duitsland. Wellicht gaan we later dit jaar nog wat verder op vakantie.

Tegen elf uur is alles ingepakt en vertrekken we richting Duitsland. Op de A1 een klein beetje vertraging, maar daarna kunnen we goed doorrijden. Na een uur rijden valt Isis in slaap. Vlak voor de grens tanken we nog even. Het is half één, dus ook een mooie tijd om even te eten. Daarna rijden we weer verder, maar na een uur heeft Isis er wel een beetje genoeg van. ‘Mama, auto ninne (zingen)!’ Rianne begint braaf over een klein rood autootje te zingen. ‘NEE!!’ Ai, wat bedoelt ze dan? We komen erachter dat Rianne moet vertellen wat voor auto’s we passeren. Nadat ze is verwend met een stoet oldtimers, begint ze weer te mekkeren. We stoppen op een parkplatz, eten en drinken nog wat, lopen een stukje en rijden dan verder, Rianne neemt nu maar naast Isis plaats. We zingen liedjes, maar oh wee als papa meezingt. Isis blijft een beetje zeuren, het is ook een lange reis als je bijna twee bent. Uiteindelijk blijken rozijntjes en een broodje wonderen te doen, ze blijft eten.

Na een half uur vertraging door files komen we rond half vijf aan bij het vakantiepark, of zoals Gerben zegt: ‘een Nederlandse enclave’. Het stikt hier inderdaad van de Nederlandse gezinnen. Maar ja, dat was te verwachten. We hebben thuis al een keycard gekregen, dus we zijn automatisch ingecheckt. We rijden naar het huisje. Nette keuken, Nederlandse tv, sauna, bad, douche en ook het kinderbedje staat klaar. We pakken de auto uit en gaan dan naar de receptie om WiFi te regelen.

Tegen zes uur rijden we naar Cochem om wat te eten. We rijden langs de Moezel en horen achterin opeens ‘Mama, papa, kijk! Bootje! Oma ook bootje!’ De Moezel ligt inderdaad vol met bejaardencruiseboten (en oma heeft ook een boot, niet dat u denkt dat ze meegaat op zo’n cruise). We parkeren de auto en lopen een stukje over de boulevard. We hebben trek dus nemen al gauw plaats op een terras. Isis probeert tevergeefs de aandacht te trekken van het tafeltje achter ons. Gerben legt uit dat ze haar niet verstaan, omdat ze Duits zijn. Rianne luistert ze nog eens goed af en concludeert dat het Limburgers zijn. Dat wordt nog eens bevestigt als de vader even later op z’n allerplatste Limburgs om de asbak van onze tafel vraagt. Hij heeft geluk dat Rianne hem kan verstaan. Gerben bestudeert de kaart en vraagt aan Rianne wat een hanenbruut is (er staat hänchengebrust). Hij bestelt tenslotte een varkensfilet, Rianne en Isis eten schnitzel. Isis proost nog met een ander tafeltje en eet verder non-stop door. Gerben moet zijn Duits nog een beetje oefenen, dus Rianne vraagt om de rekening. Daarna lopen we weer terug naar de auto.

In het huisje maken we Isis’ bed nog op en leggen haar in bed, ze gaat gelukkig braaf slapen. Komend weekend is er een Burgfest in Cochem, een middeleeuws feest. Wellicht de moeite waard. Tot morgen!


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 387490 m
Total time: 08:49:04

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.