Familie van der Laan in de Eifel

Dinsdag 9 augustus 2016

We doen vanochtend rustig aan. Het is een stuk frisser en we weten nog niet of we iets zullen gaan doen. Tegen 10 uur besluiten we toch naar Burg Eltz te gaan. Het is een uurtje rijden naar de parkeerplaats. Vanaf daar maken we een wandeling van ongeveer een kwartier naar het kasteel. Het ligt er mooi bij en is goed bewaard gebleven. We kijken even rond en besluiten dan kaartjes te kopen. We lopen rond in de schatkamer waar Isis onder de indruk is van een gouden paardje. Daarna wachten we op de rondleiding. We bezoeken verschillende kamers, waaronder een wapenkamer, slaapkamer, feestkamer en keuken. In een van de vertrekken ligt een berenvel, Isis heeft het er de hele dag nog over. Verder vindt Isis de rondleiding een beetje saai. Foto’s op de telefoon zorgen voor wat afleiding. Na de rondleiding eten we nog wat op het terras. Rianne heeft goulashsoep en Gerben een curryworst. Isis vermaakt zich vooral met de kiezelsteentjes op de grond. Na het eten nemen we de pendelbus terug naar de parkeerplaats.

Op de terugweg wil een tegenligger inhalen en rijdt met hoge snelheid op ons af. Wij hebben ook een hoge snelheid en Gerben kijkt rustig naar de druiven langs de weg, tot hij Rianne raar ziet doen. De berm biedt een uitweg, maar de tegenligger gaat gelukkig net op tijd terug naar zijn eigen rijbaan. Dwaas! Isis herhaalt dit woord nog vaak.

Eenmaal in het huisje rusten we nog wat uit en kijken nog even naar de OS. Aan het eind van de middag gaan we met Isis naar de kinderdisco van Koos Konijn. Isis veert een beetje mee op de muziek, maar wil vooral het konijn en de andere kinderen bekijken. Af en toe komt ze naar ons toe: ‘Kijk! Nona!’ (konijn). Als we naar een restaurant rijden vertelt ze het nog een paar keer: ‘Koosje Nijn dansen.’
We eten vanavond bij een Italiaan waar Gerben al eens eerder is geweest. Isis krijgt een kleurboek en potloden om zich mee te vermaken. Gerben eet pizza, Rianne pasta met zalm en Isis krijgt spaghetti bolognese, maar dat eet ze niet, want ze wil alleen maar kleuren. Ze heeft zich de hele week goed gedragen als we gingen eten, maar vanavond gedraagt ze zich als een draakje, inclusief gegil als we haar proberen te laten eten. Als we klaar zijn, betalen we maar gauw en gaan we helaas wat sneller weg dan gepland. Hopelijk gaat het de volgende keer weer goed.


Total distance: 77206 m
Total time: 04:33:07

Total distance: 14240 m
Total time: 02:07:19

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.