Familie van der Laan in de Eifel

Donderdag 11 augustus 2016
Isis is vroeg wakker, dus we zijn op tijd klaar met ontbijten. We besluiten vandaag naar Koblenz te gaan. Als we net op weg zijn, zien we het bandenspanningslampje branden. We rijden naar een benzinepomp en gaan op zoek naar lucht. Helaas, alleen lucht voor brommertjes of zo. Langs de snelweg vinden we wel een soort luchtapparaat, maar dat stamt uit 1991 en daar kunnen wij natuurlijk niet mee omgaan. Uiteindelijk komen we bij een pomp waar een medewerker zich staat te vervelen. Hij doet lucht in de banden en checkt ook nog even de olie. Zijn conclusie is dat de auto wel eens een beurt nodig heeft. Danke schön.

We rijden verder naar Koblenz en parkeren in de Altstadt. Isis heeft bijna de hele weg geslapen. Naast de parkeerplaats staat een kermis met reuzenrad, helaas is de kermis nog gesloten. We lopen naar het punt waar de Moezel zich bij de Rijn voegt. Daarna lopen we verder langs de Rijn. We bekijken wat oude gebouwen die eigenlijk niet zo oud zijn, omdat ze na de oorlog allemaal opnieuw zijn gebouwd. We bekijken nog een kerkje en gaan dan op zoek naar eten. We nemen plaats bij een broodjeszaak. Rianne kiest voor een broodje roerei dat flink tegenvalt. Gerben eet gebakken aardappels met ei en een plak vlees. Isis eet een krentenbol en snoept van ons mee. Na het eten lopen we nog door het stadje en gaan dan naar de auto. We rijden terug langs de Moezel.

Eenmaal in het huisje gaat Rianne nog even slapen, Isis wil niet. We kijken weer even naar de OS en aan het eind van de middag gaan we richting restaurant. We kiezen voor een restaurantje in Klotten. Isis is een beetje aan het klieren, ze heeft ook niet veel geslapen vandaag. Onderweg valt ze in slaap, dus besluiten we nog maar een half uur door het landschap te rijden. Bergje op en af en dan weer naar het restaurant. Het ziet eruit als een tent die nodig een metamorfose van Gordon Ramsay nodig heeft. Gerben eet een jägerschnitzel, Rianne goulash met spätzle en Isis eet bratwurst met friet. Het smaakt goed. Na het eten rijden we weer terug. Isis in bad en naar bed en dan vast wat inpakken, want morgen gaan we weer naar huis.


Total distance: 125929 m
Total time: 05:06:39

Total distance: 45428 m
Total time: 02:06:00

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.