Zondag 1 mei 2011

Om 06:50 is Rianne klaarwakker. Ze denkt dat het 07:50 is, dus ze besluit maar eens te gaan zappen. Gerben protesteert en zegt dat het pas 06:50 is. Hmm, dan maar nog even proberen te slapen. Als dat niet lukt, leest Rianne maar verder in haar boek. Om 08:15 is het tijd om te gaan douchen en aankleden. Tegen 09:00 kloppen we aan bij Wil en Jacqueline. Daarna lopen we naar het kasteel om te ontbijten.

Het ontbijt biedt veel keus. Broodjes, toast, croissantjes, verschillende soorten kaas, allerlei vleeswaren, gerookte zalm, yoghurt, kwark, fruit, gekookte eieren, gebakken eieren, gebakken spek, worstjes enzovoort. We eten ons buikje rond en lopen dan weer naar onze hotelkamers. We pakken onze spullen en vertrekken dan weer naar de tram.

De eerste activiteit is een bezoek aan het Zwingermuseum. Hier bewonderen we verschillende schilderijen. Italiaanse en ook Nederlandse schilders komen volop aan bod.

Na het museum drinken we wat op een terrasje. In de zon is het goed uit te houden, maar de wind is best koud, dus zonder jas rondlopen kan helaas niet. Vervolgens is het tijd voor de Frauenkirche. We lopen naar de Neumarkt en lopen dan de kerk in. Een koor is aan het oefenen voor een optreden later vandaag. Het is nogal druk in de krappe kerk, dus lopen we weer naar buiten. Tijd om een terrasje op te zoeken om te eten.

[jwplayer mediaid=”576″]

We belanden op de Terrassenufer. Gerben eet een soort aardappelpannenkoek met tomaat en pesto, Rianne een baguette met ham, Jacqueline een tosti Hawaï en Wil een stuk appeltaart. Na het eten vervolgen we onze weg naar een tramhalte. We stappen een keer over en belanden uiteindelijk in een buitenwijk van Dresden. Aldaar lopen we een steil stuk naar beneden. Het huis van de schrijver Schiller zou hier ergens moeten zijn, maar eenmaal onderaan de berg blijkt dat het weer een heel stuk omhoog is. Dat slaan we dus maar over.

We belanden we weer eens in een café. Er is een enorme keus aan gebakjes. Rianne slaat dit keer over. Wil neemt een bosbessengebakje, Jacqueline een kersengebakje en Gerben neemt een stuk Schwarzwalderkirsch. Na dit tussendoortje lopen we naar het treintje dat de ons weer naar boven brengt.

[jwplayer mediaid=”582″]

Boven lopen we weer naar de tram. We gaan terug naar het hotel. Wil en Jacqueline besluiten nog even in de buurt rond te lopen. Gerben en Rianne gaan naar het hotel om daar meteen in slaap te vallen. Rond half zeven gaan we eten. Wil en Jacqueline hebben gereserveerd bij het kasteel naast ‘ons’ kasteel. We hebben een prachtig uitzicht. Gerben en Rianne kiezen voor de Wiener Schnitzel, Jacqueline voor een maishänchen en Wil voor een entrecote. Het is even wachten, maar dan heb je ook wat. Het smaakt ons allemaal prima. Gerben is de enige die ook nog een dessert neemt, een soort pannenkoek met kaneel en suiker.

Met het buikje rond lopen we door het park weer naar het hotel. Daar schrijven we weer een verslagje en kijken we The Dark Knight in het Duits…

Welterusten en tot morgen!

[ngg_gallery=62;
width=800;
height=600]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en fam Raeven in Dresden”
 1. leuk verslag.
  In 1977 ben ik met collega’s in Dresden geweest voor een studieweek.
  In de jaren tachtig ben ik vele jaren met leerlingen op werkweek naar Berlijn geweest. Bij Helmstedt/ Marienborn kwam je dan na uitvoerige controle de DDR binnen.
  De opbouw in Dresden is nog niet af. Dat duurt nog wel even.
  Sachsen was vroeger een keurvorstendom. De keurvorst van Sachsen was een van de vorsten die de keizer ( de keizer van het heilige Roomse Rijk der Duitse natie, die in Wenen zetelde en werd afgezet -in 1801- door Napoleon) mochten kiezen. de keurvorst van Sachsen was ook een tijd koning van Polen.

  Pa

 2. ha Rianne,
  wat hebben jullie veel gedaan in die paar dagen!
  Het hotel ziet er mooi uit, hebben jullie daar ook gegeten?
  Sjiek hoor!
  Jammer dat het niet wat mooier weer was, dan heb je nog meer vakantiegevoel!
  Tot ziens en succes met je schoolwerk de laatste maand(en)!!!
  groetjes ook van Laurens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.