Dinsdag 3 mei 2011

Vandaag gaan we weer terug naar huis. We staan dus iets eerder op. Het heeft de hele nacht geregend en de temperatuur ligt net boven het vriespunt. Zo te zien gaan we dus net op tijd naar huis. Om 8 uur genieten voor de laatste keer van het ontbijt in het kasteel. Daarna leggen we onze spullen in de auto en gaan we op weg.

Voor we echt op weg gaan, stoppen we eerst nog bij de supermarkt. Spätzle, Knödel, Aufschnitt, jam en broodjes. We hoeven dus geen honger te lijden onderweg. Na de boodschappen gaan we richting snelweg. Daar rijden we op deze dag in mei door de sneeuw richting Leipzig.

Hoe verder we naar het westen rijden, hoe beter het weer wordt. Van 2 graden bij vertrek rijden we opeens in 14 graden. Op een rustig stuk besluit Gerben zijn auto eens te testen. De 170 wordt gehaald. Even later begint de auto echter uit elkaar te vallen. Er lijkt iets op het dak te vallen. Jacqueline denkt aan een bamboestok (vraag niet waarom), Rianne denkt dat er een vogel op het dak is gestort en kijkt achterom in de hoop een tollende vogel te zien. Het blijkt het rubberen dakgootje te zijn dat nu langs de auto bungelt. Bij een parkeerplaats haalt Wil het hele gootje er maar af, dat mag de garage een keer maken (het is immers toch een leaseauto).

We rijden weer verder tot het koffietijd is. Daarna rijdt Rianne verder tot het lunchtijd is. Vervolgens rijdt Gerben door tot de Nederlandse grens. Rianne rijdt het laatste stuk naar huis. Rond 17:00 rijden we de parkeerplaats in Diemen op. Dat hebben we dus redelijk snel gedaan. Het avondeten bestaat uit Spätzle met kalkoen en champignons. Na het eten gaan we weer naar huis. Daar schrijven we nog even in dit verslagje en rusten uit van de leuke dagen in Dresden.

Tot het volgende verslag! (Hoogstwaarschijnlijk de zomervakantie op Corfu).

[
gpxelevation=show;
gpxspeedchart=show;
gpxcheckpointtable=show;
gpxcheckpointinterval=100;
maptypecontrol=hierarchical;
width=800;
height=600]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en fam Raeven in Dresden”
 1. leuk verslag.
  In 1977 ben ik met collega’s in Dresden geweest voor een studieweek.
  In de jaren tachtig ben ik vele jaren met leerlingen op werkweek naar Berlijn geweest. Bij Helmstedt/ Marienborn kwam je dan na uitvoerige controle de DDR binnen.
  De opbouw in Dresden is nog niet af. Dat duurt nog wel even.
  Sachsen was vroeger een keurvorstendom. De keurvorst van Sachsen was een van de vorsten die de keizer ( de keizer van het heilige Roomse Rijk der Duitse natie, die in Wenen zetelde en werd afgezet -in 1801- door Napoleon) mochten kiezen. de keurvorst van Sachsen was ook een tijd koning van Polen.

  Pa

 2. ha Rianne,
  wat hebben jullie veel gedaan in die paar dagen!
  Het hotel ziet er mooi uit, hebben jullie daar ook gegeten?
  Sjiek hoor!
  Jammer dat het niet wat mooier weer was, dan heb je nog meer vakantiegevoel!
  Tot ziens en succes met je schoolwerk de laatste maand(en)!!!
  groetjes ook van Laurens!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.