Weekendje weg naar Parijs van 30-04-08 tot en met 04-05-08

30 April 2008

Weer: af en toe een bui, 15 graden

De reis

Met goede moed hadden we de wekker op 6:50 uur gezet. De moed zakte al snel in onze schoenen, want pas om 07:15 konden we onze ogen enigzins open krijgen.
Douchen, eten, de laatste dingen inpakken, opruimen en weg zijn we. 07:50 zaten we in de auto.
We rijden via Rotterdam naar Breda en rond 09:00 zijn we in België beland. Helaas stond daar ook een file op ons te wachten. Gelukkig duurt die niet al te lang en kunnen we weer door rijden. Af en toe valt er een flinke regenbui, maar die duren gelukkig niet lang. We stoppen om wat te drinken en wat lekkers te kopen en vervolgens rijdt Rianne verder. Ze rijdt heel behendig de tolweg op. Na ongeveer anderhalf uur houden we een plaspauze en rijdt Gerben weer verder. Een vrachtauto in de fik, een vrachtauto over de vangrail, kortom: echt belgie file. De files lossen opvallend sneller op dan in Nederland, dus gelukkig hebben we niet veel vertraging.
*ping* de tank is bijna leeg. En de komende 50km geen tankstation…. Na de tol te hebben betaald rijden we dorpje in om te tanken. Zo gezegd, zo gedaan. We rijden terug naar de A1, betalen weer tol en vervolgen onze weg naar Parijs.

Eenmaal in Parijs voelt Gerben zich helemaal in z’n element, rijden waar en wanneer je kan en de rest kan opbokken.

Hotel

IMG_2110.jpg

IMG_2080.jpg

Rond ongeveer 14:00 zijn we in het hotel (na er 1 keer voorbij te zijn gereden). We parkeren de auto in een parkeergarage, zetten onze spullen in de kamer en de eigenlijke reis kan beginnen. Om te beginnen lopen we naar de Sacre Coeur. Weliswaar met een omweg waardoor we allerlei mooie straatjes in Montmartre tegenkomen, maar uiteindelijk bereiken we wel onze bestemming. We kopen nog twee stokbroodjes, 1 met ham en 1 met brie. Rond de Sacre Coeur maakt Gerben mooie foto’s en we kijken ook nog even binnen.

IMG_2122.jpg

Daarna lopen we naar beneden waar we moeten schuilen voor een flinke regenbui gepaard met onweer. Als het is opgeklaard nemen we een kijkje bij de Moulin Rouge en lopen vervolgens de Rue d’Amsterdam af. We nemen een kijkje in la Garde de Saint-Lazare en lopen dan door naar de Sainte-Marie Madaleine. Daar drinken we twee veel te dure cola’s, rusten nog wat uit en vervolgen dan onze weg richting Opéra. Rianne ziet daar een aantal hoofden van componisten en noemt de namen op die eronder staan. Gerben ziet dat niet en neemt terecht aan dat Rianne gewoon heel slim is. Daarna lopen we door naar Galeries Lafayette.

IMG_2149.jpg

We bewonderen de mooie koepel, kijken nog wat even rond en gaan dan opzoek naar eten. Tegen half 8 belanden we bij La Rotonde bij de kerk van Sainte-Trinité, Rianne eet eend en Gerben eet vis. Na de lange reis en wandeling besluiten we naar het hotel te gaan waar we ontspannen en opladen voor de volgende dag.

Route

Door admin

5 gedachten over “Gerben en Rianne in Parijs”
  1. Ja, deze is eindelijk klaar op het moment dat de volgende vakantie eraan komt.
    Rianne heeft hem geschreven :)

    Ik moet jouw reisverslag van belgie ook nog steeds lezen, zag er iig al leuk uit!

  2. Wel duidelijk dat Rianne het heeft geschreven: “Eenmaal in Parijs voelt Gerben zich helemaal in z’n element, rijden waar en wanneer je kan en de rest kan opbokken.” en “en neemt terecht aan dat Rianne gewoon heel slim is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.