Gerben en Rianne in Parijs

02 Mei 2008

Weer: zon, af en toe een wolk, 20 graden

Uitslapen

Dit keer hebben we de wekker niet gezet. We hebben onze rust nodig na al die lange wandelingen. Half 9 worden we wakker. We staan rustig op en tegen half 10 zitten we aan het ontbijt.

La tour Eiffel

IMG_2406.jpg

Daarna vertrekken we richting de Eiffeltoren. We maken heel veel foto’s en rusten uit in Parc du Champs de Mans. We vervolgen onze weg richting Hôtel des Invalides. We gaan toch maar niet naar binnen. Een te lange rij en een legermuseum vinden we voor nu niet boeiend genoeg. Dan maar op zoek naar eten, bij de boulevard st.Germain halen we twee baguettes en twee blikjes drinken. We eten het op bij Musée d’Orsay en besluiten dat de rij te lang is. Een mooie reden om nog eens terug te komen.

Notre Dame

We pakken de metro naar st.Michel en lopen richting Notre Dame. Even in de rij om naar binnen te kunnen om vlak voor de ingang ingehaald te worden door een stel doekjes. Blijkbaar begint er net een mis. Hierdoor missen we het uitzicht op het raam in de gevel, jammer. De rij om naar boven te klimmen is hier helaas ook erg lang.

We lopen daar naar Samaritaine, dat helaas dicht is voor een verbouwing. Dan maar naar Carousel du Louvre. Hier beginnen we toch echt pijn te lijden, dus vervolgen we onze weg naar het hotel. Daar rusten we weer lekker uit.

Rond half 8 vertrekken we richting Place de Tertre. Daar eten we een garnalencocktail, zalm, kalf met pasta en chocoladepannenkoekjes. We maken nog wat foto’s van de Sacre Coeur en Parijs by night en vertrekken richting het hotel om daar als een blok in slaap te vallen.

Route overdag:

Route savonds:

Bladwijzer de permalink.

5 reacties op Gerben en Rianne in Parijs

 1. Arnoud zeggen:

  Leuk zo’n reisverlsag! :)
  Krijg je weer zin van om op vakantie te gaan!
  Lekker veel plaatjes ook

  Wie heeft em geschreven? Rianne of Gerben?

 2. Gerben zeggen:

  Ja, deze is eindelijk klaar op het moment dat de volgende vakantie eraan komt.
  Rianne heeft hem geschreven :)

  Ik moet jouw reisverslag van belgie ook nog steeds lezen, zag er iig al leuk uit!

 3. Chin zeggen:

  Wel duidelijk dat Rianne het heeft geschreven: “Eenmaal in Parijs voelt Gerben zich helemaal in z’n element, rijden waar en wanneer je kan en de rest kan opbokken.” en “en neemt terecht aan dat Rianne gewoon heel slim is.”

 4. Hey could I reference some of the insight from this post if I link back to you?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.