04 Mei 2008

Weer: zon! 28 graden

Versailles!

IMG_2623.jpg

Half 8 *Piep piep piep*. De wekker gaat af. Douchen, inpakken, eten en wegwezen. Kwart voor 9 rijden we weg. Tegen half 10 sluiten we aan in de rij voor mensen met kaartjes. Bijna een uur later, de rij voor mensen zonder kaartjes was nog 4 keer zo lang, kunnen we met audioguide het Chateau Versailles gaan verkennen. We worden overladen met schilderijen, tapijten, kroonluchters, spiegels, goud, ramen en ga zo maar door. Helaas wordt het zicht nogal eens verpest door de vele mensen die er rondlopen.

IMG_2716.jpg

Na het stulpje van Lodewijk XIV gezien te hebben, is het de beurt aan het optrekje van Marie-Antoinette. Veel land, bloemen, tempeltjes, een eigen theater en andere overbodige luxe. Hoe decoratief kun je zijn? Omdat we het lopen wel een beetje zat zijn, nemen we het treintje terug naar de tuinen om het laatste stukje nog te lopen.

IMG_2734.jpg

De weg gaat terug via de tuinen van Versailles waar muziek uit de 17e eeuw klinkt.

Naar huis…

Half 4 zitten we weer in de auto. We rijden voorspoedig naar Alphen aan den Rijn met een enkele file en een korte stop bij de McDonalds. Tegen 22:00 zijn we weer binnen en kunnen we in het heerlijke zachte bedje kruipen.

Route sochtends:

Route smiddags:

Het was een geslaagde reis, we hadden het erg leuk samen en hebben een hoop gezien. Dus zeker voor herhaling vatbaar!

Tot de volgende vakantie!

Door admin

5 gedachten over “Gerben en Rianne in Parijs”
  1. Ja, deze is eindelijk klaar op het moment dat de volgende vakantie eraan komt.
    Rianne heeft hem geschreven :)

    Ik moet jouw reisverslag van belgie ook nog steeds lezen, zag er iig al leuk uit!

  2. Wel duidelijk dat Rianne het heeft geschreven: “Eenmaal in Parijs voelt Gerben zich helemaal in z’n element, rijden waar en wanneer je kan en de rest kan opbokken.” en “en neemt terecht aan dat Rianne gewoon heel slim is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.