01 Mei 2008

Weer: bewolkt, 16 graden

Ontbijt

Rond half 8 werden we wakker, maar bleven nog lekker liggen. Douchen en daarna naar het ontbijt. Een croissant, stukje stokbrood, jam, boter, jus d’orange en koffie of thee. Een simpel Frans ontbijt dus

La Défense

IMG_2173.jpg

Na het ontbijt lopen we naar de metro om naar La Défense te gaan. Aldaar zien we veel hoge gebouwen en moderne kunst. Ook het uitzicht op de Arc de Triomph ontbreekt niet. Na een hoop foto’s gemaakt te hebben pakken we de metro naar de Arc.

Arc de Triomph en de Champs Elysées

IMG_2244.jpg

Ook daar schieten we een paar mooie plaatjes en vervolgen onze weg over de Champs Elysées. We maken een kleine omweg langs Grand Palais en Petit Palais en lopen dan langs de Seine naar Place de la Concorde. Een kleine rustpauze in Jardin des Tuileries en dan verder naar het Louvre.

We beginnen onze spieren en benen behoorlijk te voelen en houden een lunchpauze in een café bij Pont Neuf. We nemen beide een croque monsieur en een cola.

We besluiten om naar Musée d’Orsay te gaan. Dicht. Dan maar naar George Pompidou. Dicht. Het is de dag van de arbeid en blijkbaar doen de Fransen dan niet aan arbeid.

IMG_2296.jpg

We besluiten naar ons hotel terug te gaan, maar onderweg belanden we bij het Forum Les Halles. We lopen door het park naar de kerk van St. Eustache. Na deze bekeken te hebben lopen we terug naar het Louvre, dat trouwens ook dicht is, en daarn pakken we de metro naar het hotel.

Quartier Latin

IMG_2340.jpg

We slapen wat bij om rond 20:00 uur naar Quartier Latin te gaan om te eten. We lopen ruim een uur rond om uiteindelijk dan toch maar ergens neer te ploffen. Rianne eet lamskoteletjes en Gerben een Lendesteak. Na het simpele maal vertrekken we even na 23:00 uur naar de metro bij de Notre Dame.

Onze voeten zijn stuk, onze rug schreeuwt van de pijn, maar we vallen heerlijk in slaap…

Route sochtends:

Route smiddags:

Route van een klein stukje van savonds:

Door admin

5 gedachten over “Gerben en Rianne in Parijs”
  1. Ja, deze is eindelijk klaar op het moment dat de volgende vakantie eraan komt.
    Rianne heeft hem geschreven :)

    Ik moet jouw reisverslag van belgie ook nog steeds lezen, zag er iig al leuk uit!

  2. Wel duidelijk dat Rianne het heeft geschreven: “Eenmaal in Parijs voelt Gerben zich helemaal in z’n element, rijden waar en wanneer je kan en de rest kan opbokken.” en “en neemt terecht aan dat Rianne gewoon heel slim is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.