03 Mei 2008

Weer: zon! 23 graden

Versailles?

Half 9 worden we uit onze slaap gehaald door de wekker. We staan rustig op en gaan ontbijten. Na het ontbijt vertrekken we naar St. Lazare om kaartjes te kopen voor Versailles.

– “Two tickets to Versailles pleace”

+ “Where?!?”

– “Versailles”

+ “What?!”

– “Versailles!!!!”

+ “Oooohhh Versailles!”

Juist ja, wat een dwaas!

Cimetrière du Père Lachaise en Place de la Bastille

IMG_2539.jpg

IMG_2520.jpg

Daarna vervolgen we onze weg naar Cimetrière du Père Lachaise. We bekijken de graven van Chopin en Jim Morrison en gaan daarna richting Place de la Bastille. Hier drinken we wat, daarna vertrekken we richting Jardin du Luxembourg.

Bij Place Maubert kopen we twee baguettes, een blikje cola, een blikje fanta en een flesje water en nemen dit alles mee naar het park. Na een korte stop bij het Panthéon komen we aan.

IMG_2555.jpg

Geen vrije bankjes of stoelen, heel veel gras waar je niet op mag zitten en twee grasveldjes vol met mensen. We installeren ons op eens grasveldje waar wel plek is, om 10 minuten later weggestuurd te worden door de gendarmerie. Dan maar als een stel schapen in de kudde op het overbevolkte veldje. We eten, drinken en gamen. Daarna lopen we nog een rondje door het park om vervolgens op zoek te gaan naar souvenirs. Niet te vinden. Dan maar posters halen onder het Louvre voor in Gerbens huisje en daarna lekker naar het hotel.

Rond 19:00 uur gaan we eten. Gerben een eendje met worst en bonen, Rianne een koe. Nu lekker slapen en morgen op tijd uitchecken om naar Versailles te gaan.

Route sochtends:

Route smiddags:

Door admin

5 gedachten over “Gerben en Rianne in Parijs”
  1. Ja, deze is eindelijk klaar op het moment dat de volgende vakantie eraan komt.
    Rianne heeft hem geschreven :)

    Ik moet jouw reisverslag van belgie ook nog steeds lezen, zag er iig al leuk uit!

  2. Wel duidelijk dat Rianne het heeft geschreven: “Eenmaal in Parijs voelt Gerben zich helemaal in z’n element, rijden waar en wanneer je kan en de rest kan opbokken.” en “en neemt terecht aan dat Rianne gewoon heel slim is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.