Familie van der Laan in de Eifel

Zaterdag 6 augustus 2016
We worden rond acht uur wakker en zien buiten een laag mist. Gerben en Isis halen broodjes. Na het ontbijt vertrekken we richting Cochum. Er staat een frisse wind. Als we de auto hebben geparkeerd breekt de zon door en is het opeens warm. Gerben gaat op zoek naar een pinautomaat, Rianne en Isis lopen vast richting het kasteel. Het is een steile klim omhoog. Volgens Gerben is dat zodat de aanvallende ridders dan moe zijn voordat ze bij het kasteel zijn. Het zal wel, Rianne vindt het maar vermoeiend.

We komen bij de eerste middeleeuwse ambachten en betalen daar entreegeld voor het Burgfest. We zien een smid, glasblazer en wevers. Kinderen kunnen op een pony rijden of leren zwaardvechten. We lopen verder naar het kasteel. Hoe hoger we komen, hoe mooier het uitzicht over de Moezel. Opeens horen we muziek. Een stel narren vertellen een verhaal, maar het is niet te verstaan.

Op het grote plein staat een rockband in middeleeuwse kledij te spelen. We lopen nog een rondje en wachten dan tot het zwaardvechten begint, want ja, je moet wat als een jaar op Game of Thrones moet wachten. De acteurs komen op en maken er een hele theatershow van, best leuk om te zien. Gerben eet ondertussen een bratwurst. Na een kwartier hebben we er wel weer genoeg van en lopen weer naar het dorpje toe.

We nemen plaats in een restaurantje. Gerben eet een gepofte aardappel, Rianne een sandwich en Isis wordt verwend met een wafel. Na het eten lopen we nog even over de brug over de Moezel en gaan daarna weer naar de auto.

In het huisje slapen Isis en Rianne nog even en daarna doen we boodschappen. Vanavond eten we in het huisje. Na het eten lopen we nog even een rondje en brengen dan Isis naar bed. Morgen wordt er mooi weer verwacht dus een mooie dag voor de stoeltjeslift.


Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.