Woensdag 4 augustus

Om 7:10 uur horen we geklets. De meiden zijn wakker. Niet zo gek, want de gordijnen zijn niet bepaald gordijnen te noemen, dus het is vroeg licht. Tegen 8 uur staan we echt op en haalt Gerben broodjes.

We ontbijten en besluiten naar het Sealarium in Esbjerg te gaan. Het is ongeveer 45 min. rijden. Er is genoeg parkeerplaats. Voor 300 Kronen mogen we naar binnen, de kinderen zijn gratis. Op de website staat dat je een coronapas moet hebben, maar er wordt door niemand naar gevraagd.

We zien een heleboel zeedieren. Zeesterren, kwallen, verschillende vissoorten enz. De meiden vinden het prachtig. Er is ook gelegenheid vissen te aaien. De roggen hebben er niet zo’n zin in, maar een soort kleine zwarte haaien komen veelvuldig naar de oppervlakte. Isis vindt het fantastisch, Celeste durft nog niet zo goed.
Daarna gaan we naar de zeehonden, die worden om 11 uur gevoerd. De verzorger vertelt in het Deens en Engels over de zeehonden. De meiden hebben het na 3 minuten wel weer gezien. We bekijken de rest van het museum. Buiten is een 19e-eeuwse scheepswerf nagebootst. Er zijn een smid, nettenmaker en touwmaker aan het werk.
Isis en Celeste maken nog even gebruik van de trampolines, snuffelen nog even in het winkeltje en dan gaan we weer weg.

100m Verderop zijn de “mannen aan zee” nog te aanschouwen. Grote witte beelden van zittende mannen die over de zee kijken. Met tegenzin lopen de meiden mee. Daarna vertrekken we weer naar het huisje.

Onderweg doen we nog even boodschappen. Thuis lunchen we en maken ons dan klaar om naar het strand te gaan. Er staat een koel briesje, maar de zon maakt het warm genoeg. We rijden naar Houstrup. We zijn niet de enigen, maar er is genoeg parkeerplek en ook op het strand is meer dan genoeg plaats. Strandtenten en toiletten ontbreken, misschien is het daarom ook zo rustig.
Celeste gaat meteen aan de slag met haar schep en emmers. Isis rent meteen naar zee. We zien daar het veel paarse kwallen aanspoelen, gelukkig zijn ze onschuldig. Isis besluit ze op te ruimen en graaft een kuil om daar alle kwallen in te verzamelen…
We doen ook nog een potje frisbee en om 17:00 uur gaan we weer huiswaarts.

Allemaal onder de douche, Gerben kookt, we eten en dan gaan de meiden gauw naar bed na deze enerverende dag.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 88686 m
Total time: 03:49:36

Door admin