Zondag 8 augustus

Het uitslapen lukt inmiddels, rond 8 uur worden we wakker en het regent weer pijpenstelen. Gerben haalt weer broodjes, we ontbijten en vertrekken dan naar Blavand Zoo. Het is iets meer dan een half uur rijden. Het is inmiddels gestopt met regenen.

We parkeren, betalen entree en bekijken dan de eerste dieren. Ze hebben maar kleine verblijven, er is alleen een zandpad (dus modder) aangelegd en aan onkruid wieden doen ze hier ook niet. We zien verschillende soorten apen en vogels. Om 11 uur gaan we naar de slangendemonstratie. De meiden aaien een python en boa, wel spannend! Daarna lopen we weer verder. Nietsvermoedend lopen we een verblijf in waar blijkbaar loslopende apen zitten. Isis heeft nog een broodje en daar heeft die aap wel trek in. We gaan dus gauw weer weg! We zien ook nog struisvogels, lama’s, zebra’s, witte leeuwen en rendieren. In het reptielenverblijf kun je ook nog cavia’s aaien en vliegen er vogels rond. De cavia’s verstoppen zich in hun huisjes en een blauwe parkiet plaatst zich op de rugzak van Gerben. In de volgende kamer zitten weer aapjes, Celeste vindt het niks en wil gauw naar buiten. Nog even naar het winkeltje en dan de auto in. Als we zitten begint het weer te stortregenen, wat een timing!

We gaan terug via Blavandshuk Fyr. Een vuurtoren op een hoek van Denemarken. Thuis doet Gerben nog boodschappen en Rianne gaat met de meiden naar de binnenspeeltuin. Eten, nog een rondje lopen en dan naar bed.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 87820 m
Total time: 03:58:47

Door admin