Vrijdag 6 augustus

Ze sliepen pas laat en dat leverde wel 8 minuten uitslapen op. Om 7:18 begint het gekwebbel weer. We doen vanmorgen rustig aan. Gerben haalt weer broodjes, we ontbijten en kijken naar de OS. Als we allemaal zijn aangekleed, willen de meiden naar de binnenspeeltuin. Prima, zij spelen en wij kijken op de telefoon naar het baanwielrennen.

Tegen lunchtijd doen we boodschappen in de SuperBrugsen. Eindelijk een grote, fatsoenlijke supermarkt. De meiden kiezen weer lekkere dingen uit. We rekenen af en Isis en Celeste brengen hun kinderkarretjes terug. Hard gekrijs, de vinger van Celeste zit tussen het karretje. Dat wordt een blauwe vinger.

Na de lunch spelen ze nog buiten in de speeltuin. Het voorspelde slechte weer blijft uit, dus besluiten we nog even naar het strand te gaan. Deze keer naar Nymindegab, algauw omgedoopt tot Niemandsgat. Een sfeerloos kustdorpje. Het strand bestaat uit heel veel stenen. Ook waait het hard, waardoor onze benen gezandstraald worden. De meiden noemen het ‘kietelbeentjes’. Na een paar minuten vindt Celeste het niet meer leuk. Als de frisbee ook nog bijna de zee in waait, begint ze hard te huilen. Ze wil naar de autoooooo. Omdat het ook steeds bewolkter wordt, is er niet veel meer aan. We besluiten dus maar terug te gaan.
Celeste huilt nog steeds. Ze houdt de frisbee krampachtig vast: “Ik kan niet meer lopeeeeeeen. Ik wil niet daar lopen, want daar ligt paardenstrooooont! Kietelbeentjeeeeee, huuuuuuu.” Eenmaal in de auto is alles weer goed.

We douchen het zand nog even van ons af, Celeste met tegenzin. Daarna rusten we nog even uit en gaan dan naar het restaurant op het park. Er is een buffet met apart deel voor de kinderen. We eten van alles. De kinderen nog een ijsje na. Na het eten gaan we nog naar de binnenspeeltuin. Er wordt geklommen en gevoetbald. De meiden spelen ook nog met een Vlaams jongetje, maar ze kunnen hem echt niet verstaan hoor.

Als het tijd is om naar huis te gaan, lopen we gauw door een grote regenbui naar ons huisje. Tandenpoetsen en naar bed. Rond 21:00 slapen ze. Zouden ze morgen al iets langer uitslapen?

Door admin