Woensdag 11 augustus

De nacht wordt onderbroken: “Mamaaa, Celeste heeft gespuugd!!” Ja, daar zit een verdwaasde Celeste met bruine klodders kots in het bed. Gerben maakt het bed schoon, Rianne maakt Celeste schoon. Celeste slaapt verder naast Rianne en de rust keert terug.

’s Ochtends heeft Celeste wel dorst en een beetje trek. Het lijkt allemaal binnen te blijven. De zon schijnt en het is best warm, we smeren ons dus nog even in. Dan pakken we de tas in en nemen voor de zekerheid een teiltje, handdoek en schone kleren voor Celeste mee. We rijden nog even langs de receptie voor schone lakens en gaan dan op weg naar Legoland! Na ongeveer een kwartier begint Celeste moeilijk te kijken en ja, daar komt alles er weer uit. Helaas niet alles in het teiltje. Gerben parkeert in de berm. Hij maakt zo ver als het kan de auto schoon, Rianne kleedt Celeste om. Wat te doen? We besluiten verder te rijden, kotsen kan ook in de bolderkar, toch?

We rijden verder en Google wijst ons de snelste weg. Hoe dichterbij Legoland we komen, hoe harder het regent. Op de Deense buienradar is in het hele land 1 fikse bui te zien, precies boven Legoland. Rianne moet daar om lachen en Isis vindt dat raar: “Waarom moet je daar nou om lachen?” We kunnen redelijk snel en dichtbij parkeren. Tassen en Celeste met haar teiltje in de bolderkar en lopen maar. Gelukkig is het weer bijna droog.

We gaan het park in en lopen eerst door miniland, een soort Madurodam van lego. De meiden lijken niet helemaal te beseffen hoeveel werk erin zit, maar ze vinden het wel mooi. Rianne en Isis gaan in een autootje op safari tussen de apen, olifanten en zebra’s van lego. Bij terugkomst loopt Celeste rond en is ze beledigd dat ze niet mee mocht. Misschien knapt ze toch een beetje op?

We lopen verder en kijken onze ogen uit. De meiden willen graag in de drakenachtbaan, zou dat wel goed gaan? We wagen het erop. Celeste krijgt instructie vooral naar buiten te spugen als het moet. We rijden eerst tussen de piraten en ridders door, de attractie eindigt met een kort achtbaanritje. Isis en Celeste vonden het fantastisch, Gerben werd er misselijk van. Rianne vindt een ritje als passagier naast Gerben in de auto vele malen enger.
We lopen weer verder en komen uit bij de Tempel. Gerben en Isis gaan deze keer in de rij. Het loopt vlot door. Het is een kort ritje waarin je met een lasergun op gekleurde bolletjes moet schieten. Als ze terugkomen gaat Isis nog een keer met Rianne. Tussendoor eten en drinken we wat. Er zijn nog meer achtbanen, maar daar zijn de meiden helaas te klein voor. We lopen door en zien steeds langere wachtrijen. Celeste wordt moe en wil in de bolderkar liggen. Eenmaal in Duploland willen ze wel weer spelen in de speeltuin. Rianne vraagt geregeld aan Celeste of het nog gaat of dat ze moet spugen; “Neehee, mijn spuug is al klaar!!”

We gaan door naar Atlantis. We krijgen een filmpje te zien over lego duikboten en mogen daarna het aquarium in. Er zijn verschillende vissen te zien, alles is gedecoreerd met legofiguren, leuk gedaan!

Nu hebben we het hele park gezien. Gerben koopt nog ijsjes die we rustig opeten. Zelfs bij Celeste gaat het er wel in. Daarna lopen we nog langs enkele attracties, maar Isis wil nergens meer in. Rianne heeft geen zin om in haar eentje 20 minuten in de rij te staan.

We besluiten dus nog naar de shop te gaan en dan naar huis te gaan. Celeste is in de bolderkar in een diepe slaap gevallen. In de shop zien we de mooiste legopakketten en de leukste accessoires. Isis heeft al gauw gekozen, we voegen ook nog een paar sleutelhangers toe. Uiteindelijk krijgen we Celeste toch nog wakker en ook zij maakt haar keuze. We betalen en lopen even na 16:00 uur naar de auto.

Gelukkig geen kotsfestijnen meer sinds de heenweg en Celeste krijgt steeds meer praatjes, er wordt zelfs gezongen. Eenmaal thuis eten we, gaan de kinderen bij tijds naar bed en maakt Gerben de auto nog wat beter schoon. Morgen is alweer de laatste dag.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 135144 m
Total time: 07:36:28

Door admin