Zaterdag 7 mei 2016
Wederom een prachtige dag. We zijn echter wel in het bos, dus de nacht en ochtend zijn best koud. En de ochtend begint vroeg, want Isis heeft het om 7 uur wel weer gezien met dat slapen. Gerben en Isis halen broodjes voor het ontbijt.

Tegen half 10 vertrekken we richting de Loenense Waterval. De hoogste waterval van Nederland, wel 15 meter hoog. Het is maar een klein stukje rijden. We parkeren de auto in de schaduw, pakken de kinderwagen uit en gaan op pad. We zien een kabbelend beekje. Zou dit uitmonden in de waterval? We vervolgen de keurig aangelegde weg met om de 3 meter een nieuw geplant boompje. Uiteindelijk zien we wat mensen en daar is inderdaad de immense waterval. Nou ja, immens… Vergeleken bij de Niagara Falls is dit natuurlijk niks. Alsof je onder indruk moet zijn van een blokhut nadat je het Empire State Building hebt bezocht. Maar goed, voor Nederland is het natuurlijk heel wat. Nadat Isis ons heeft uitgelegd dat het water daar naar beneden valt, lopen we nog een stukje verder. Een heel rondje is zeker een uur lopen, maar dat doen we niet, want we willen nog ergens anders gaan wandelen.

We gaan terug naar de auto en rijden verder naar de Veluwezoom. We zien wel overal roze fietsen hangen. Zou de Giro hier vandaag zijn? Nee, morgen pas. We kunnen dus doorrijden. We kijken even rond in het bezoekerscentrum en besluiten dan het rolstoelpad te volgen, dat is immers ook goed begaanbaar met een kinderwagen. We vragen ons af of het wel klopt, want de weg is behoorlijk zanderig en hobbelig. Een stuk verderop komen we erachter dat we inderdaad ergens een verkeerde afslag hebben genomen. Maar ja, maakt niet uit, we zijn er toch gekomen. We lopen langs de schaapskooi door naar de Posbank. Vanaf een uitkijkpunt zien we de paarse heuvels en in de verte zien we al een deel van het Giroparcour voor morgen. We drinken wat op een bankje en lopen verder naar het bezoekerscentrum. We eten een broodje en gaan dan terug naar het huisje.

Onderweg houden we Isis wakker, zodat ze eenmaal thuis lekker naar bed kan. Half 2 ligt ze erin en om 4 uur besluiten we haar maar wakker te maken. Ze speelt nog even in het opblaasbadje en als ze er genoeg van heeft doen we boodschappen in het parksupermarktje. We eten weer buiten en lopen daarna nog even naar het wildobservatiepunt. Het is mooi opgezet, maar waarschijnlijk zijn we te vroeg, het schemert nog niet genoeg. We lopen terug en leggen Isis in bed, ze is binnen een minuut vertrokken. Het plan voor morgen is nog een verrassing.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 53349 m
Total time: 03:39:58

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.