Maandag 9 mei 2016
Na een onderbroken nacht met een hoestende Isis worden we rond half 8 door haar gewekt. We worden weer gecommandeerd ‘aannejen, mama douche’. Goed, ontbijten dus. Het is vandaag weer mooi weer dus we besluiten Arnhem nog even uit te stellen en vandaag naar de Apenheul te gaan. We kopen online kaartjes (scheelt toch weer 11 euro) en rijden er in een half uurtje naartoe.

Het is nog best een eindje wandelen vanaf de parkeerplaats, maar zo zien we nog wat van het park Berg en Bos. Het is nog erg rustig en kunnen meteen naar binnen. Tassen moeten goed afgesloten zijn, want de aapjes komen vast op zoek naar eten. We lopen verder en komen vrijwel meteen in het gebied met doodshoofdaapjes. We hebben nog geen twee meter gelopen of er springt een aapje op de kinderwagen. Hij snuffelt in de bak en luiertas. Isis vindt het leuk; ‘oogje, staart, aapje!’ roept ze vrolijk. Het aapje loopt verder naar de volgende buggy, het meisje ziet opeens het aapje naast haar opdoemen. Haar ogen gaan steeds verder open, net als haar mond. Ze maakt echter nog geen geluid, totdat ze ijzingwekkend begint te gillen. Wat een contrast met Isis die totaal geen gevaar ziet of angst ervaart.

We bekijken de aapjes nog even en vervolgen dan de route. We komen verschillende apen tegen, ook loslopende, maar deze soorten zijn niet zo nieuwsgierig en brutaal als de doodshoofdaapjes. Isis kijkt haar ogen uit en wij genieten van haar enthousiasme. Onderweg stoppen we nog even om wat te eten. Het is vakantie dus trakteren we onszelf op frietjes en Isis op poffertjes. Ze smult het lekker op, maar vindt het ook wel leuk om de bedelende eenden te voeren. Voordat we weer naar huis gaan mag Isis nog een knuffelaapje uitkiezen, het wordt een doodshoofdaapje.

Eenmaal thuis leggen we Isis in bed. Rond vier uur maken we haar weer wakker. Gerben loopt nog even met haar naar de receptie. Als ze terugkomen gaan we stoepkrijten op het terras. Eten doen we vanavond in de brasserie. De vakantie is voor de meeste mensen weer afgelopen, dus het is inmiddels lekker rustig in het park. Isis eet vissticks, Rianne kip en Gerben schnitzel. Het smaakt prima. Als de serveerster komt vragen of alles naar wens is, zegt Isis ‘ja’ en begint te vertellen, ze begint haar verhaal met haar favoriete zin: ‘opa auto’. Na het eten halen we nog een softijsje en lopen terug naar het huisje. Isis gaat weer braaf slapen. Morgen wordt het weer wat kouder, we gaan maar eens bedenken wat we gaan doen.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 4371 m
Total time: 03:14:01

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.