Dinsdag 10 mei 2016
De dag begint weer even na 7 uur. ‘Aannejen, mama douche’. We ontbijten op ons gemak en bedenken wat we vandaag gaan doen. De zon wil zich niet echt laten zien, maar koud is het niet. Prima weer voor een stadswandeling.

We stappen in de auto richting Arnhem. We parkeren bij het station en nemen een kijkje in het recent vernieuwde gebouw. Daarna besluiten we een deel van het Freedom Trail te lopen. Als opvolger van onze reis in Normandië, alweer 8 jaar geleden. Rianne is in de veronderstelling dat de route aangegeven zou moeten zijn met een gekleurde lijn, net als in Boston. We kunnen echter niets ontdekken, dus Gerben leidt de weg met behulp van een website. We komen langs verschillende plaatsen waar verzetsstrijders zijn vermoord en huizen van waaruit ze hebben gewerkt. Op een gegeven moment zien we bij zo’n punt een tegel met een Pegasus erop, 10 meter verder ligt een rode tegel en 10 meter verder weer. Dat is dus de aangegeven route! Goed, dat loopt een stuk makkelijker. We zeggen tegen Isis dat ze de tegels moet zoeken en zo hebben we onze persoonlijke wegwijzer.

We worden door de stad geleid en komen zo langs verschillende monumenten en belangrijke plaatsen in de Slag om Arnhem. We willen ook nog even in de Eusebiuskerk kijken, maar dat kost 7 euro p.p., laat maar. Eenmaal bij de die belangrijke brug waar Operatie Market Garden mislukte, moeten we een trap op. Niet handig met een kinderwagen, maar we komen uiteindelijk boven. 20 meter verder moeten we weer naar beneden. Langs het water is een plek ingericht met foto’s van het gevecht bij de brug. We kijken even rond en lopen weer verder. Het is alweer bijna etenstijd, dus we besluiten weer naar de auto te gaan.

’s Middags lunchen we in het huisje, Rianne gaat even slapen. Isis heeft geen zin, ze heeft al in de auto geslapen. Gerben haalt het stoepkrijt weer tevoorschijn. Als Rianne wakker is, doen we boodschappen. Op de terugweg gaan we nog even met Isis op de mommel (schommel). Thuis eten we pasta en leggen Isis in bed. Morgen doen we wat rustiger aan, in ieder geval zwemmen en bij de Pizza’s&Burgers eten.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 65651 m
Total time: 03:21:21

Door admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.