Familie van der Laan op de Veluwe

Woensdag 11 mei 2016
Isis slaapt vanmorgen uit, maar we zijn toch al voor zeven uur wakker, want een of ander beest zit buiten ergens tegenaan te tikken. Een specht misschien? Tegen acht uur wordt Isis ook wakker. Gerben haalt broodjes met haar. Daarna gaan we aan het ontbijt. Als we klaar zijn wil Isis weer naar bed. Dat is lang geleden, maar we doen maar wat ze zegt. Ze slaapt nog zeker een uur.

Als ze wakker is vertrekken we richting zwembad. Eerst is het ‘nee he, nee he, nee he’, maar als ze eenmaal aan het water gewend is, vindt ze het prachtig. Totdat een grote fontein opeens water op onze hoofden klettert. Huilen. Even later is het weer goed. We besluiten naar het kleuterbadje te gaan. Dat is beter. Isis plonst iedere voorbijganger nat. Ze heeft de grootste lol. Rond twaalf uur kleden we ons weer aan en gaan thuis lunchen. Daarna slaapt Isis tot een uur of drie.

We stoepkrijten nog eens op het terras. Isis zit helemaal onder het krijt. Even schoonmaken en een wandelingetje naar de speeltuin. We moeten weer op de pip (wip) en mommel. Ze kraait het uit. Thuis eten we nog wat druifjes en Gerben en Rianne doen een spelletje uit de 200-spellendoos van het huisje. Isis mag ook met een dobbelsteen gooien en dat vindt ze prachtig.

Even na vijven lopen we nog eens naar de dierenweide. De varkens krijgen net eten, Isis kijkt haar ogen uit. Daarna lopen we door naar de Pizza’s&Burgers. Gerben eet een burger, Rianne een pizza. Isis eet af en toe wat van ons mee. Aan de andere kant van het terras is een meisje dat zich niet zo lief gedraagt. Haar moeder zet haar apart en zegt dat ze dan maar een andere moeder moet zoeken. Het meisje, een jaar of vijf, loopt over het terras en bekijkt de aanwezige moeders. Uiteindelijk komt ze terecht bij een tafeltje met kinderen van haar leeftijd. Ze vertelt dat ze een nieuwe moeder moet zoeken. Al snel komt haar eigen moeder er weer aan. Het meisje begint boos te huilen. ‘Kindje huijen’, zegt Isis.

Na het eten nog even naar de speeltuin. Weer op de pip en mommel. Thuis leggen we Isis in bed. Morgen weer een rustig dagje, en dan moeten we alweer bijna naar huis…

Bladwijzer de permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.