Dinsdag 2 augustus

Even na achten staan we op. We kleden ons aan en vertrekken naar het ontbijt. Er is genoeg keus, Isis laadt haar bord lekker vol. Celeste is wat kritischer, maar smult dan toch van de pannenkoekjes.

Na het eten vertrekken we naar een restaurant verderop, daar krijgen worden we welkom geheten door de reisorganisatie. Het is niet ver, maar best warm zo in de volle zon. Gelukkig krijgen we koude “jus d’orange” aangeboden, of wat daarvoor moet doorgaan. De reisleidster vertelt over het eiland en excursies die worden aangeboden. Wij hebben een huurauto, dus zullen ons eigen plan trekken.

Daarna lopen we verder naar een winkel. Celeste moet erg wennen aan de temperatuur en moet af en toe gedragen worden. In het winkeltje kopen we nog zonnebrand, een zwemband in de vorm van een ananas voor Isis en een prinsessenzwemband voor Celeste. Ook nemen we nog een strandemmer mee.

Eenmaal in het hotel kleden we ons om en vertrekken naar het zwembad. Alle bedjes zijn bezet, door mensen dan wel door handdoeken. We nemen plaats aan een tafeltje bij de poolbar. Isis springt meteen het water in, Celeste wil liever naar het pierenbadje. Wij wisselen af wie bij welk bad blijft. Even later komen er een paar bedjes vrij, dus wij installeren ons gauw aan het zwembad. Tussendoor wordt er gesnackt en geluncht.

’s Middags nemen we ook nog een duik in de zee. Behalve Celeste, die blijft liever op het strand. Je kunt behoorlijk ver het water inlopen want het wordt maar heel geleidelijk dieper. Het water is ook heerlijk warm, of zoals Gerben zegt “warmer dan mijn pis”.

Aan het eind van de middag gaan we weer naar onze kamer, waar we een half strand wegspoelen met de douche. Nog even chillen op het balkon en dan naar het diner. Het is Aziatische avond, maar dat kan de kinderen niet bekoren (of te veel ijs gegeten?). Na het eten gaan we nog eens naar het winkeltje en nemen daarna weer plaats in de speeltuin. De kinderen spelen en op de achtergrond begint de Griekse avond. Er wordt gedanst en muziek gespeeld. Gerben merkt opeens dat zijn kont nat is. Geen idee hoe het komt; water in het kussen? Een natte scheet? Zijn cocktail geknoeid? We zullen het nooit weten.

Door admin