Zondag 7 augustus

Na het ontbijt rijden we richting het zuidoosten. Je moet hier wel om een berg heen rijden, dus duurt de rit al gauw een half uur. We parkeren op een grote parkeerplaats tegenover het Turtle Rescue Centre. We zien hier vijf schildpadjes zwemmen. Daarna volgt een tentoonstelling over het leven van de schildpadden op Zakynthos. De boodschap is vrij helder: Veel stranden kunnen niet meer worden gebruikt om eieren te leggen. De paar stranden die nog wel geschikt zijn worden inmiddels beschermd. Toeristen zijn het kwaad, maar ze willen wel graag dat de toeristen doneren. Dat er maar vijf schildpadjes zwemmen is een goed teken, vijf is niet veel, dus het gaat goed met de schildpadden.

In het winkeltje kiezen de kinderen en Rianne een armbandje uit. Daarna gaan we weer terug naar het hotel.

Na de lunch kleden we ons om en vertrekken richting het zwembad. Alle bedjes zijn weer bezet, vooral door handdoeken zonder aanwezige eigenaar. Celeste probeert weer nieuwe dingen uit in het zwembad en durft inmiddels in het diepe te springen, met zwemband, of als papa of mama haar opvangt.

’s Avonds begint het zowaar de spetteren, maar echt regenen doet het niet. Het koelt wel lekker af. Morgen met de boot naar Marathonisi (Schildpadeiland) en de Keri Grotten.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 42471 m
Total time: 01:59:41

Door admin