Maandag 8 augustus

Vandaag staat er weer een boottocht op het programma. We vertrekken richting de haven bij Cameo Island. We parkeren de auto en wachten op de draagvleugelboot. We gaan aan boord, er volgen nog een stuk of 20 mensen. We varen de zee op en zien even later door de glazen bodem een schildpad zwemmen. We zijn niet de enigen en de schildpad wordt ingesloten door verschillende boten, zielig eigenlijk.

We varen door naar Marathonisi, het eiland dat de vorm van een schildpad heeft. De zee verandert van donkerblauw naar prachtig helder blauwgroen water. We meren aan, maar om op het strand te komen moeten we een klein stukje door het water lopen. Er liggen stenen op de bodem en het waait hard, dus dat is nog best spannend voor de kinderen. We blijven hier een uur, maar eigenlijk is hier niets te doen. De golven zijn vrij woest en er meren continu boten aan, waardoor je hier niet rustig kunt zwemmen/snorkelen. Er liggen verschillende bootjes waar je iets te eten of drinken kunt kopen, zitten kan alleen op het zand in de volle zon.

Het strand is smal, de rest van het eiland is afgezet met touw, omdat schildpadden hier eieren leggen. We krijgen spijt dat we hier geld aan hebben uitgegeven, dit eiland is leuk om vanaf een afstand te zien, maar zou verder van de schildpadden moeten zijn.

Als we weer op de boot zitten, varen we verder naar de Keri Grotten. Omdat de boot best vol is met 20+ man, is het niet voor iedereen goed te zien. Na de grotten varen we een stukje verder naar een baai. Hier kunnen we het water inspringen en 20 minuten zwemmen. Met de snorkel op zien we een school vissen, volgens Google door de Grieken Sporas genoemd. Celeste durft het water niet in, Isis wil na een tijdje wel met de zwemband het water in, maar niet met haar snorkel. Dit had wel langer mogen duren in plaats van het schildpadeiland.

Op de terugweg gaan we met volle vaart terug naar de haven, dat vinden de meiden wel mooi. Eenmaal terug rijden we naar het hotel, kunnen nog net de lunch meepikken en vertrekken dan naar het zwembad. Isis en Celeste gaan verder waar ze gisteren gebleven waren: met zwemband in het water springen, zonder zwemband in het water springen (Celeste laat zich door papa of mama opvangen) en met papa kappertje spelen in het water.

Na het zwemmen frissen we ons op, chillen even in de hotelkamer en gaan dan weer lekker eten. Celeste is blij dat het assortiment fruit eindelijk is aangevuld met appels. Na het eten kopen we nog wat souvenirs. Morgen onze laatste dag voor we woensdagochtend vroeg weer naar huis vertrekken. We genieten ervan!


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 25583 m
Total time: 03:58:05

Door admin