Zaterdag 6 augustus

Deze ochtend vertrekken we naar Cameo Island. Je kunt via een bruggetje het water over naar het eiland. Daar klimmen we een trap op en als we eindelijk boven zijn roept een mevrouw “5 euro per person please!” Ja, als je eenmaal boven bent, ga je niet weer terug natuurlijk. De kinderen zijn gratis, we betalen en lopen door. Voor die 10 euro mogen we wel op de foto en 30 minuten wachten op onze sleutelhangers. We kijken even rond, proberen ons hotel te spotten en halen dan de sleutelhangers op.

We rijden verder naar het noorden naar de Andronios Wells. Volgens het verhaal heeft een draak hier putten gegraven. Het stelt niet zoveel voor. Onderweg zien we ook de Damianos Caves, de verblijfplaats van genoemde draak. Om er te komen moet je een heel stuk wandelen, dat slaan we even over met de meiden die het zoooo warm hebben (ook in de airco van de auto) en naar het zwembad willen…

De volgende stop is Exo Chora. Hier staat een olijfboom van meer dan 2000 jaar oud. Hij is inderdaad heel groot. We nemen dan meteen plaats bij het lokale restaurant en bestellen pizza en Griekse salade voor de lunch. De kinderen eten ook nog een ijsje. Daar knappen ze van op.

Dan rijden we verder naar het uitzichtpunt dat uitkijkt naar het scheepswrak op Navagio Beach. Er staat hier echt een kilometerslange rij in de volle zon. Daar gaan we niet in staan. We stappen weer in de auto en rijden dan via de oostelijke weg terug naar het hotel.

De meiden willen even een half uurtje filmpjes kijken en dan weer naar het zwembad. Celeste durft weer een stukje verder in het diepe bad. Nu zelfs zonder zwemband terwijl ze zich vasthoudt aan de duimen van mama. Ze is helemaal trots op zichzelf.

’s Avonds eten we weer lekker. Morgen verkennen we het zuidoosten van het eiland.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 86012 m
Total time: 04:51:01

Door admin