Gerben en Rianne en Isis in de Algarve

Woensdag 22 juli

Na alweer een brakke nacht, worden we om 7 uur door Isis gewekt. We staan op, ontbijten en vertrekken richting Faro.

Onderweg zien we dat op elke rotonde (en dat zijn er veel) auto’s worden aangehouden. Wij kunnen gelukkig gewoon doorrijden. We rijden Faro in en parkeren in een ietwat vreemde parkeergarage. Alsof ze ruimte over hadden en er maar wat willekeurige parkeervakken in hebben gemaakt. Als we met de lift naar boven gaan, belanden we in een chic hotel, dat hadden we niet verwacht.

Eenmaal buiten lopen we richting het oude centrum, binnen de stadsmuren. Hier bevindt zich een bisschoppelijk paleis dat nog steeds in gebruik is. Daar tegenover staat de Sé kerk, de eerste christelijke kerk van Faro. Om een kijkje te nemen, moet je kaartjes kopen en een hoge trap op. Doen we maar niet. Met een buggy begin je je een beetje voor te stellen hoe het is met een rolstoel. Ruimte voor verbetering in de Algarve dus.

We lopen weer door een stadspoort naar een pleintje waar we even pauze houden. Daarna lopen we verder naar verschillende kerkjes die allemaal dicht zijn. Wat is dat toch in dit land? Blijkbaar mag je hier alleen op het strand liggen en geen cultuur opdoen. Door de winkelstraatjes lopen we verder en gaan weer naar de auto.

Om de parkeergarage uit te komen, moet je je kaartje op een steile helling in de automaat doen. Wegrijden is dan best lastig, maar we hebben het overleefd. Op de terugweg doen we nog de laatste boodschappen voor deze week. Er staan lange rijen in de supermarkt, maar er is zelfs een speciale rij voor mensen met kinderen. Omdat we Isis bij ons hebben, mogen we gewoon meteen naar de kassa, ook al staat de band al vol met boodschappen van een ander. Dat is nog eens kindvriendelijk!

In het appartement lunchen we en leggen we Isis op bed. Zelf doen we ook een dutje. Daarna vertrekken we richting zwembad. ’s Avonds geven we Isis te eten en voor onszelf haalt Gerben twee pizza’s. Vervolgens heeft Isis geen zin om te slapen, maar uiteindelijk valt ze tegen tienen in slaap. Morgen nog op pad voor souvenirs, want we gaan alweer bijna naar huis.


Total distance: 48216 m
Total time: 03:08:14

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Gerben en Rianne en Isis in de Algarve

  1. opa wil zeggen:

    Leuk verslag, Zowel jullie als Isis hebben het naar de zin gehad.
    Leuke foto’s ook. Inderdaad eigenaardig dat de cultuur in de Algarve zo weinig toegankelijk is. In en rond Lissabon was dat anders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.