Zaterdag 18 juli

Het was een brakke nacht, maar we gaan toch in de ochtend even op pad. We vertrekken na het ontbijt richting Loulé. Als we daar aankomen, is het erg druk. Uiteindelijk vinden we net buiten het historisch centrum een parkeerplek.

Om te beginnen geven we Isis wat fruit, maar die heeft daar niet zo’n zin in. Dan maar het centrum in. We lopen door een winkelstraat met veel souvenirwinkeltjes. Daarna zigzaggen we door de straatjes en komen bij een kerkje. In deuropening mag je de binnenkant bekijken. Na wat foto’s lopen we weer door. We komen uit bij de overdekte markt. Voetje voor voetje lopen we erdoorheen. Er is van alles te krijgen; vlees, vis, groente, tassen, drank enzovoort. Weer buiten lopen we richting een oude klokkentoren. We passeren ook nog een oud kasteel midden in de stad, maar dat is niet erg toegankelijk met een buggy. Via een aantal steegjes lopen we weer terug naar de auto.

We vervolgen onze weg naar een oude kapel boven op een berg, net even buiten Loulé. De oude kapel is omgeven door een nieuwe kerk. Het gebouw is niet om aan te gluren, maar het uitzicht is prachtig.

De middag brengen we deels slapend door en deels aan het zwembad. Aan het eind van de middag doen we nog even boodschappen. We koken thuis en zitten ’s avonds nog even op het terras. Morgen brengt weer een verrassing.


Error When Retrieving NextGen Gallery galleries/images: $e
Total distance: 29778 m
Total time: 02:31:12

Door admin

Eén gedachte over “Gerben en Rianne en Isis in de Algarve”
  1. Leuk verslag, Zowel jullie als Isis hebben het naar de zin gehad.
    Leuke foto’s ook. Inderdaad eigenaardig dat de cultuur in de Algarve zo weinig toegankelijk is. In en rond Lissabon was dat anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.