Gerben en Rianne en Isis in de Algarve

Maandag 20 juli

Na wederom een goede nacht besluiten we vandaag naar Albufeira te gaan. We vetrekken na het ontbijt.

We rijden over de N-weg naar het oude centrum van Albufeira. In het nieuwe centrum wil je niet dood gevonden worden, daar zitten alle breezahs (of hoe noem je die figuren tegenwoordig?). We parkeren de auto en lopen het centrum in. Het ziet er wel gezellig uit, maar feitelijk zijn er alleen souvenirwinkeltjes en pubs waar je english breakfast kan krijgen. We lopen nog een rondje, geven Isis wat fruit en gaan dan weer naar de auto.

We besluiten nog even te kijken hoe toegankelijk de strandjes hier zijn. We belanden bij een klein strandje tussen de rotsen. Je moet ook over die rotsen naar beneden om bij het strand te komen, niet handig met een baby. We rijden weer terug naar Quarteira.

Onze weg vervolgt zich richting Best Waffles. Volgens tripadvisor de beste eetgelegenheid in Quarteira. Na even zoeken vinden we het kleine tentje. Gerben neemt een wafel met aardbeien en nutella en een oreo milkshake, Rianne een wafel met banaan en maple syrup en een chocolade milkshake. Het smaakt ons goed. Als we alles op hebben lopen we weer naar de auto en doen nog even boodschappen. Hier merken we dat Isis haar grenzen opzoekt. Ze wil van alles uit de schappen pakken. Als Rianne haar handje weghaalt, begint Isis hard te lachen en probeert en nog eens. En dan x30. Ook het woord ‘nee’ is reden om hard te lachen en dan toch te doen wat je net verboden is. Het opvoeden kan dus beginnen.

In het appartement leggen we Isis nog even in bed en Rianne doet ook een dutje. Daarna brengen we de rest van de middag door aan het zwembad.

’s Avonds halen we eten bij een van de restaurantjes in de buurt. Op het terras eten we het op. We doen de afwas, schrijven een verslagje en bedenken wat we morgen gaan doen.


Total distance: 70775 m
Total time: 04:41:08

Bladwijzer de permalink.

Één reactie op Gerben en Rianne en Isis in de Algarve

  1. opa wil zeggen:

    Leuk verslag, Zowel jullie als Isis hebben het naar de zin gehad.
    Leuke foto’s ook. Inderdaad eigenaardig dat de cultuur in de Algarve zo weinig toegankelijk is. In en rond Lissabon was dat anders.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.