Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm van zaterdag 31 juli t/m zaterdag 7 augustus 2010

We zijn net verhuisd, tijd voor een rustvakantie dus. Ergens in het zuiden van Europa? Nee, toch niet, Hermine, de zus van Gerben, kondigde in de winter aan dat zij en Krister eind mei een baby zouden krijgen. 4 juni is de niet zo kleine Erik geboren. De vakantie voert ons dus naar Zweden! We besluiten er een roadtrip van te maken met een tussenstop in Kopenhagen.

31 juli 2010 Amsterdam-Kopenhagen

06:00 uur; de wekker gaat. Een kwartier later lukt het ons om op te staan. Douchen, de laatste dingen inpakken, nog een rondje door het huis en even voor 7 uur rijden we weg.

Rianne begint met rijden. We rijden naar de A1, maar moeten er bij Muiden alweer af, want we weten niet of we onze reisboekjes wel hebben ingepakt. Gerben kijkt in z’n koffer en ziet daar de boekjes liggen. We kunnen dus weer verder.

Ongeveer 50km voor de grens moeten we tanken. Daarna rijdt Rianne nog even door tot we Osnabrück voorbij zijn, daar neemt Gerben rond half 10 het stuur over. We bedenken dat we zijn vergeten een mes mee te nemen. Niet erg handig als je onderweg je broodjes had willen smeren… In een winkeltje bij een tankstation kijken we nog of we een mes kunnen kopen, maar helaas, dat verkopen ze niet.

In Duitsland rijden we lekker door voor zover dat kan. Ze hebben namelijk bedacht de weg op 486 plaatsen open te breken, waardoor er nog maar twee smalle rijstroken overblijven waar je niet harder dan 80 kan rijden. Op de stukken die niet opengebroken zijn proberen we de verloren tijd in te halen door gemiddeld 150 te rijden.

Tegen half 3 arriveren we in Puttgarden bij de pont naar Denemarken. We sluiten aan in de rij. Na lang wachten komen we aan bij de kassa: Achtzig Euro bitte. Gerben geeft 20 euro, want die verstond Achtzehn Euro, helaas zei de meneer toch echt tachtig… Wat een honden, ze maken gewoon misbruik van hun monopoliestatus.

Om 16:00 rijden we de boot in en de auto’s worden als sardientjes in een blik op elkaar gepropt. De vaartocht duurt drie kwartier, dus we nemen maar eens een kijkje op het dek. We zien het land achter ons kleiner worden en het land voor ons groter worden. De taxfreewinkel stroomt vol met tokkies, wij besluiten onszelf maar te trakteren op een vet broodje bockworst.

Rond 17:00 rijden we de boot weer uit, de weg op naar Kopenhagen. De weg is behoorlijk saai, we zien alleen maar gras. Anderhalf uur later arriveren we bij het hotel. Parkeren is hier op zaterdagavond en zondag gratis, dus dat scheelt weer. Het hotel is netjes, net als onze kamer. We zetten onze spullen neer en gaan dan op zoek naar eten. We lopen een beetje rond en zien al enkele oude gebouwen. We belanden in het winkelgebied dat doet denken aan de Kalverstraat en de Nieuwedijk. We pinnen Deense kronen en rond half acht vinden we een restaurantje; Le Président bistro. Gerben eet een steak met whiskysaus, Rianne een steak met pepersaus. Het smaakt goed. Gerben drinkt nog een halve liter bier, Rianne een halve liter cola (kleiner hebben ze niet). We rekenen af en vertrekken dan weer naar het hotel, de elf en een half uur durende reis (die volgens TomTom 8 uur had geduurd zonder pauzes, oponthoud en wachten op de pont) is redelijk vermoeiend geweest.

Morgen naar de kleine zeemeermin en andere bezienswaardigheden!

[ngg_gallery=52;
width=800;
height=600]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm”
  1. Leuk verslag! Er zitten ook weer mooie foto’s tussen! Jammer dat er niet echt bij staat wat, wat nu is (al is het e.a. wel uit de tekst af te leiden).

    Erik is wel een flinke baby!

    Ben alleen nog wel benieuwd hoe het nou is afgelopen met de broodjes zonder mes!

  2. Ja, ik zou eigenlijk bij elke foto de title in moeten vullen…..

    We hebben de broodjes met onze handen opengemaakt, daarna met onze vinger door pasta/pindakaas pot en dat zo op de broodjes gesmeerd :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.