Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm

4 augustus 2010 Stockholm

We beginnen vandaag iets rustiger, de wekker gaat om half 9. Opstaan, douchen, aankleden en om 9 uur zitten we aan het ontbijt. We eten hetzelfde als gisteren, maar proberen te variëren met toast. Helaas wordt het brood in de broodrooster aan een kant zwart en blijft de andere kant zacht.

Na het ontbijt lopen we nog wat rond in het winkelcentrum. We willen nog een pyjamaatje kopen voor Erik, want hij past eigenlijk niet meer in de pyjama die hij nu heeft. De winkels gaan pas om 10 uur open, dus we wachten nog even op een bankje. Als de winkels eindelijk open gaan lopen we naar de H&M. Daar valt ons oog al snel op een Supermanpyjama. Met papa Krister als superheldenfan zal die pyjama wel in de smaak vallen.

Na het winkelen gaan we weer richting metro om naar het centrum te gaan. Daar lopen we naar het Historisch Museum. Er is van alles te zien vanaf te prehistorie tot nu. Natuurlijk komen ook de Vikingen aan bod en is er aandacht voor de monarchie die Zweden al lange tijd kent. Tegen 13:00 uur lopen we weer naar buiten, helaas in de regen.

We besluiten weer richting metro te lopen en onderweg wat te eten. We belanden in een klein winkelcentrum bij een Italiaanse lunchbar. Gerben neemt een ciabatta tonijn, Rianne een ciabatta salami. Omdat de Zweden altijd ’s middags warm eten, zijn de porties behoorlijk groot.

Na het eten pakken we de metro naar het Rathuset. We verwachten daar een groot rood gebouw dat kenmerkend is voor Stockholm, maar blijkbaar zijn we in de war met het Stadshuset. Gelukkig is het gestopt met regenen en is de tocht lopend te overbruggen. We nemen wat foto’s van het Stadshuset en lopen dan weer naar Centraal Station om de metro naar het hotel te pakken.

Aangekomen in het hotel pakken we nog wat spullen en in het winkelcentrum halen we nog wat lekkers. Daarna rijden we naar Hermine. Erik ligt op de bank rond te kijken tot het etenstijd is. Hermine geeft hem de fles, maar daarna blijft hij nog onrustig, dus krijgt hij van Rianne nog een half flesje. Daarna is het tijd om te gaan slapen. We doen een spelletje met Hermine en ondertussen is Krister ook thuis gekomen uit zijn werk. Erik wil nog niet echt slapen, dus Hermine loopt af en toe wat heen en weer tot Erik het voor elkaar heeft bij het spelletje aanwezig te zijn. Na het spelletje eten we nog pasta met rivierkreeftjes en krijgt Erik zijn nieuwe pyjama aan.

Rond 22:00 uur gaan we weer naar het hotel en schrijven daar weer een verslag. Morgen gaan we met Hermine en Erik naar Skansen, we zijn benieuwd!

[ngg_gallery=56;
width=800;
height=600]

Bladwijzer de permalink.

2 reacties op Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm

 1. Arnoud zeggen:

  Leuk verslag! Er zitten ook weer mooie foto’s tussen! Jammer dat er niet echt bij staat wat, wat nu is (al is het e.a. wel uit de tekst af te leiden).

  Erik is wel een flinke baby!

  Ben alleen nog wel benieuwd hoe het nou is afgelopen met de broodjes zonder mes!

 2. admin zeggen:

  Ja, ik zou eigenlijk bij elke foto de title in moeten vullen…..

  We hebben de broodjes met onze handen opengemaakt, daarna met onze vinger door pasta/pindakaas pot en dat zo op de broodjes gesmeerd :P

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.