2 augustus Kopenhagen – Stockholm

07:15 gaat de wekker. We willen graag voor 8 uur vertrekken, want vanaf dan is het weer betaald parkeren. Zo gezegd, zo gedaan, kwart voor acht rijden we weg. Half negen komen we aan bij de pont in Helsingor. Geen rijen zoals in Duitsland, dus we kunnen in één keer doorrijden en met de pont van 08:40 mee naar Helsingerborg in Zweden. Tijdens de twintig minuten durende tocht nuttigen we een ontbijt op de pont. Een croissantje, een broodje met jam, een zoet broodje, een flesje jus d’orange en een koffie voor nog geen 10 euro, dat valt weer mee.

Om negen uur rijden we naar de snelweg richting Stockholm, volgens de borden en TomTom nog 555km. Gerben rijdt een behoorlijk eind het land in. We zien erg veel van de omgeving… Niet dus. Als er iets te zien is, zijn het bomen en voor de rest zien we vooral mist en regen. De hele weg lang regent het. Zo’n groot land en het is nergens droog. Zoab kennen ze hier uiteraard niet i.v.m. de koude winters, dus hebben we lekker veel opspattend water. Gelukkig kunnen we wel redelijk doorrijden, files kennen ze hier namelijk ook niet. De maximumsnelheid is hier op de meeste plekken 110, maar we proberen zo veel mogelijk de auto’s te volgen die een iets hogere snelheid aanhouden.

Als we bij de grote meren zijn, wisselen we van plek. Rianne rijdt de volgende 250km. Van de meren zien we helemaal niets, te veel mist. We kachelen lekker door, moeten op een klein stuk inhouden omdat er politie rijdt, maar verder geen bijzonderheden. Onderweg smeren we nog een broodje met pindakaas. De laatste 70km rijdt Gerben weer. Hij haalt nog een bus in, maar door het opspattende water zien even helemaal niets, alsof we met 100 door een wasstraat gaan. De weg naar Stockholm verloopt verder goed.

Om 15:00 komen we aan bij het hotel, vandaag dus geen vertraging. Het hotel is boven een groot winkelcentrum, dus we parkeren maar in de bijbehorende parkeergarage. We lopen naar het hotel en horen daar dat we nog 15 minuten moeten wachten tot onze kamer klaar is. Eenmaal in onze kamer zien we een tafel met vijf stoelen, een keukentje en een hoek met een bed. Prima in orde. We zien dat er ook een hotelparkeerplaats is, dus daar informeren we nog even naar. Het is wel betaald, maar goedkoper dan de garage, dus kopen we bij het hotel een parkeerkaart.

We hebben afgesproken met Krister in het winkelcentrum om vervolgens samen naar het huis van Hermine en Krister te rijden. We vinden elkaar al snel en rijden dan richting Sollentuna. We komen daar aan, zeggen Hermine gedag en zien al gauw de kleine Erik op de bank liggen. We bestuderen, filmen en voeren hem. We geven de cadeautjes en gaan dan met z’n allen eten. Erik moet slapen, maar wil niet, hij komt er dus gezellig bij zitten.

Na het eten horen we nog de bevallingsverhalen aan en bedenken wat we deze week kunnen doen. Morgen zien we Hermine weer om naar Inception te gaan. Wij hebben ‘m al gezien, maar een tweede keer is geen straf. Later deze week zal Krister nog proberen vrij te krijgen, zodat we nog iets met z’n allen kunnen doen. Rond 10 uur rijden we weer naar ons hotel, we hebben weer drukke dagen voor de boeg.

[ngg_gallery=54;
gpxelevation=show;
gpxspeedchart=show;
gpxcheckpointtable=show;
gpxcheckpointinterval=100;
maptypecontrol=hierarchical;
width=800;
height=600]

Door admin

2 gedachten over “Gerben en Rianne in Kopenhagen en Stockholm”
  1. Leuk verslag! Er zitten ook weer mooie foto’s tussen! Jammer dat er niet echt bij staat wat, wat nu is (al is het e.a. wel uit de tekst af te leiden).

    Erik is wel een flinke baby!

    Ben alleen nog wel benieuwd hoe het nou is afgelopen met de broodjes zonder mes!

  2. Ja, ik zou eigenlijk bij elke foto de title in moeten vullen…..

    We hebben de broodjes met onze handen opengemaakt, daarna met onze vinger door pasta/pindakaas pot en dat zo op de broodjes gesmeerd :P

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.